Na sahranu pevača došli su brojni pevači kojima je dao vetar u leđa i koje je njegova smrt pogodila kao i brojne obožavaoce. Rade Vučković je održao emotivan govor, a pevač je ispraćen u večnost čuvenom pesmom "Jesen u mom sokaku".

- Ovde sam da se oprostim sa vašim i našim velikim Tozovcem. Sada kad je njegovo plemenito srce naprasno prestalo da kuca, ostaju samo naša sećanja i uspomene na zajednički rad, na putovanja, na koncerte, na druženja i beskonačne priče koje su trajale do duboko u noć, a završavale u ranim jutarnjim satima. Bilo je to naše vreme nepovratno i neprolazno, bez Tozovca izgubiće svoj sjaj, jer je on davao smisao, ali ostaće nešto više od toga. Tvoja besprekotnosr, dobra i plemenita duša, veliko srce - pričao je Vučković.

Foto: M. Labudović

 

Od pevača su se oprostili Olivera Kovačević, Milena Plavšić, Neda Ukraden, Ana Bekuta, Snežana Đuršić, Bane Obradović, Aco Pejović, Merima NJegomir, Dragica Radosavljević Cakana sa suprugom Nebojšom Negićem i Era Ojdanić.

 Emilija Mima, pevačeva supruga je sa ćerkom i unukom primala je saučešće ispred Crkve Svetog Nikole na Novom groblju.

Predrag Živković Tozovac je izgubio bitku sa korona virusom u 85. godini života. Kada je imao četiri godine, talenat za muziku je bio očigledan, a sa deset godina je počeo da svira harmoniku na svadbama. 

(Srbija danas)

BONUS VIDEO: