Полиција је то рекла за Танјуг, на питање како напредује истрага и додала да је у сталном контакту са српским властима.

- Српски држављанин који живи у Бечу видео је, према сопственим изјавама, двогодишњу девојчицу несталу у Србији на трамвајској станици у центру Беча 30. марта 2024. око 20 часова. Са дететом су биле две жене. Контактирао је српске власти. Контактирали су бечку полицију. Сведок је испитан и обезбеђен је снимак који је човек направио о свом запажању. Тачне околности, посебно да ли се заиста ради о несталој девојци, предмет су истраге која је у току - навела је је полиција.

Док српска јавност са нестрпљењем очекује било какве информације из истраге, портпарол бечке полиције Маркус Дитрих огласио се аустријски Клајне Цајтунг рекавши да се "истрага интензивно спроводи и да криминалистичко одељење добро напредује".

Још увек нико не може да пружи одговор на питање где је нестала Данка Илић, а српска јавност чека да сазна да ли је Данка на снимку из Беча на ком се види девојчица у пратњи две жене за које се претпоставља да су румунске држављанке.

- Не можемо са стопостотном сигурношћу да кажемо да ли је на снимку нестала девојчица, рекао је данас поподне портпарол бечке полиције Маркус Дитрих за Клајне Цајтунг негирајући медијске наводе који тврде супротно. Како је навео, полиција још увек покушава да потврди идентитет девојчице на снимку уз помоћ доступне технологије.

Фото: М. Колашинац, М. Гогић

 

 

Дитрих каже да је мушкарац који је направио видео испитан и да тренутно нема других сведока. Приоритет полиције је да пронађу девојчицу са снимка и две особе са снимка.

- Истрага се интензивно спроводи и криминалистичко одељење добро напредује. Чим будемо имали нове информације, одмах ћемо обавестити јавност - рекао је Дитрих.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта око 13.45 часова у Бањском пољу код Бора, а у тренутку нестанка на себи имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп.

Фото: Друштвене мреже

 

 

Девојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.

Након анализе свега што је до сада предузето у потрази за двогодишњом Данком Илић, истрага на територији Србије је проширена и на Аустрију, а Интерпол је расписао жуту потерницу.

Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем "Пронађи ме".