Полиција непрестано чешља сваки педаљ места на коме је девојчица последњи пут виђена, а један сегмент истраге усмерен је и на снимак који је српски држављанин уснимио у Бечу, а на коме је наводно нестало дете. Ивана Илић, мајка нестале девојчице, први пут од када је Данка нестала открива да ли је погледала снимак на коме је наводно девојчица, али и колико је боле медијска нагађања да иза свега стоји управо она.

Ивана наводи да су супруг и она заједно, да се боре сваки дан да им се дете што пре врати кући, али и да данима о њој излазе бројне небулозе.

„Држимо се колико можемо, само да се Данка што пре пронађе. Чекамо да се све ово заврши, надамо се најбољем, а онда ћемо се супруг и ја огласити јавно, и одговорити на све увреде, прозивке, небулозе. Зато се ми не оглашавамо. Боле ме све те спекулације, бацање кривице на мене и супруга“, наводи потиштена Ивана.

Фото: Друштвене мреже

 

 

О претрази на интернету

На питање да ли је погледала снимак из Беча, на коме је наводно њено дете, Ивана каже да јесте.

„Снимак сам погледала, али због тока истраге не смем да коментаришем. Полицији свака част, људи не спавају, даноноћно траже. Надам се да ћемо што пре загрлити наше дете“, наводи мајка нестале Данке.

На питање да ли се нада да је њено дете добро, Ивана каже да другачије неће ни да верује.

„Не желим на другу опцију ни да помислим“, закључује Ивана.

Опсадно стање у Бањском пољу

Велики број припадника полиције овог јутра је у Бањском пољу где иде од врата до врата и узима изјаве о мештана у истрази нестанка Данке Илић (2) којој се сваки траг губи пре тачно 7 дана.

Фото: МУП

 

 

"Данкино сећање на родитеље полако бледи"

- Њена сећања на родитеље полако могу да избледе. Не могу дуго да бивају учвршћена, само повремено да се јављају одређене сцене. Не можемо очекивати да је она сада у некој дубокој патњи као што би било дете већ од пет година, која је много свесније свега шта му се до тада дешавало у животу - изјавио је клинички психолог др Душан Вуковић говорећи о свести двогодишњег детета ослањајући се на случај нестале Данке Илић.

(Нова)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".