Он је осуђен је Жупанијском суду у Задру, а није присуствовао изрицању пресуде.

Подсећамо, Танасковић је 25. августа 2022. године на Пагу испред ноћног клуба из пиштоља ликвидирао Влаовића. Пришао му је с леђа и упуцао га у главу. 

По пресуди судије Ане Бркић, Танасковић је ослобођен плаћања трошкова суђења.

Влаовић је преминуо у колима Хитне помоћи на путу за Задар, а убица је брзо ухваћен. Након убиства медији су писали да се радило о обрачуну два најбруталнија балканска наркоклана из Црне Горе, шкаљарског и кавачког, пише хрватски портал 24сата.

- Одлучио сам да не износем одбрану, али ми је жао што сам учинио многе лоше ствари због своје болести - казао је Танасковић на последњем рочишту.

Фото: Танјуг/фото ХИНА/Звонко Куцелин/БГ

 

У судници се током поступка могло чути како нема доказа да је убијени био члан једног од познатих црногорских мафијашких кланова, те да се ради о породичном човеку, који има жену и двоје деце, али је на летовање дошао са српском мисицом Д.Б., која му је правила друштво с новосадским пријатељима.

- Горан Влаовић пао је лицем према доле, згњечен му је велики и мали мозак, а пуцано је с мање од 5 центиметара удаљености с десне стране иза уха - казао је током суђења тужилац Ивица Шкара и додао да су у претрази ширег места злочина пронађене сунчане наочаре, црна торба са српским динарима, таблете, фармерке, и оно најважније пиштољ "глок" калибра 9 мм с пригушивачем, непознатог серијског броја.

 

 

Све нађене ствари имале су трагове који се поклапају с ДНК Душка Танасковића, а докази су појачани и силиконским одливом на његовим рукама, који је обојен плаво што значи да је Србин имао честице барута на себи.

Током суђења Танасковић је у судницу долази у панциру, а неколико пута током боравка у затвору је гутао жилете. Жупанијски суд током поступка чували су чак и полицијски бродови...

(24сата.хр)

БОНУС ВИДЕО: