Суђење је одложено због изостанка оптужених Владимира и Миљане Кецмановић, који су одлучили да најпре изнесу одбрану у кривичном поступку.

За данашње суђење било је предвиђано њихово саслушање.

Њихов пуномоћник Марина Ивеља пренела је да Кецмановици сматрају да би сведочење у парничном поступку компромитовало њихову одбрану у кривичном поступку који је затворен за јавност, а наставља се 1. априла.

За следеће суђење позвана су четири сведока, који су у време кривичног догађаја били запослени у Основној школи Владислав Рибникар.

Пуномоћник породице Дукић тражио је да заменик државног правобраниоца достави суду оружани лист који је издат Кецмановићу за држање и ношење оружја, односно да ли је уопште имао дозволу.

Затражено је и да се достави документација о разлозима из којих је Владимир Кецмановић ослобађен од служења војног рока.

Након суђења, пуномоћник породице Дукић, Снежана Дуњић новинарима је рекла да је чудно што се након 10 месеци и даље поставља питање да ли је Кецмановић имао дозволу за држање и ношење оружја.

Дуњић је навела и да је данас заменик државног правобраниоца доставио сет документације, међу којима је потврда о оружаном листу, док самог оружаног листа физички нема.

- Чудно је што ми још увек не знамо разлоге ослобађања Кецмановића од служења војног рока, што сматрам да је врло битно, имајућу у виду да је реч о особи која има дозволу да држи толику количину оружја и битно је по ком основу је њему дато да држи то наоружање - рекла је Дуњић.

Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка ће донети одлуку да ли у потпуности или делимично прихвата тужбени захтев породица или га евентуално одбија.

Тужба је поднета у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха. Овом тужбом је затражена и новчана рента, односно будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђења па док за то трају услови и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица.

Суд је раније одредио у односу на оца дечака привремене мере забране располагања и отуђења имовине у кривичном поступку који се води против њега, а према мајци у парничном поступку.

У парничном поступку против дечакове мајке Виши суд у Београду донео је решење о привременој мери у односу на имовину у њеном власништву, односно да је блокирана за продају и изнајмљивање.

Пред Вишим судом у Београду недавно је почео и кривични поступак против оца и мајке дечака, као и инструктора и власника стрељачког клуба у којем је, како се сумња, К.К. учио да пуца, док је малолетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година.

Поред овог парничног поступка, води се још један по тужби 27 чланова породице убијених, а недавно је и наставница која је тешко рањена у пуцњави поднела тужбу против родитеља дечака.

БОНУС ВИДЕО: