Након што је утврдила да су поједине водоводне цеви кородирале, и пропуштају, позвала је мајстора, а он је открио тајну просторију чији је улаз зазидан!

Власница је објаснила да се мистериозна просторија “не налази у папирима”, а њен снимак је у кратком року погледало више од 2,8 милиона људи.

- Да имам избор, не бих отварала пролаз, али морамо да поправимо цеви - рекла је.

@mysteeipong

🚨 Read Caption 🚨 1. We’re not dead 2. We haven’t gotten this open, but we will this weekend when we get more tools 3. This will not be 400 parts, i dont want my basement to flood 4. This is not saying our house is a part of the underground railroud - this is saying that suggestions people made **might** be true 5. Lastly, this is a repost - I removed our district from it for those concerned ♬ original sound - mysteeipong

Њен супруг је покушао да се пробије унутра, али безуспешно. Испоставило се да је соба испуњена камењем, па ће морати да се боље опреме.

Мисти је у међувремену објавила још снимака, представљајући комплетно историјско здање, а знатижеља гладалаца је само расла.

Тада се јавио један од корисника и понудио теорију да би кућа могла бити део чувене “Подземне железнице”, којом су Афроамериканци бежали од ропства у 19. веку. Реч је о тајном систему тунела, пећина и склоништа којима су људи бежали у државе где је ропство било забрањено, или до Канаде.

@mysteeipong House Tour 🏡 Hopefully we have a creepy basement update this weekend #historichome #homerestoration ♬ Long version (11 minutes)(965335) - Tsuyoshi Motai

Велики број људи успео је да се домогне слободе, а “Подземна железница“ била је активна од 1830. до избијања грађанског рата 1861, пише Live Science.

Након даље истраге, власница се огласила с новим информацијама. Кућа је некада припадала Луси Блоџет која је можда имала везе са “Подземном железницом”, преноси Њујорк пост.

У овом тренутку, није познато да ли је историјско здање заиста повезано са “путевима слободе” у мрачном периоду историје САД, а верујемо да ћемо у блиској будућности сазнати више детаља.

БОНУС ВИДЕО: