Портал еПодравина у тужилаштву сазнаје да је 46-годишњи окривљени оптужен да је од 7. до 22. октобра 2023. године у једном месту код Лудбрега починио кривична дела. Човек му је на силу пребацио сву своју имовину.

- Након што се са 49-годишњаком договорио да изнајми део своје куће за становање, замолио га је да пристане на склапање уговора о доживотном издржавању у његову корист. Замолио је власника да му пренесе све некретнине, покретне ствари и новац са његовог рачуна - навео је адвокат.

Закључао га је у хотелску собу, претио му је, био насилан и терао га да пије веће количине алкохола.

Потписао уговор из страха

- Власник је то одбио, а окривљени му је упућивао озбиљне претње и физички насилан према њему. Тукао га је и поломио му два ребра, при чему га је терао да пије веће количине алкохолних пића - рекли су тужиоци.

Оштећени је у страху за свој живот потписао и оверио уговор о доживотном издржавању којим после смрти даје у власништво све своје некретнине, покретну имовину, новац и потраживања окривљеном, пише еПодравина.

- Укупна вредност била је најмање 120.000 евра. Оптужени стар 46 година се терети да му је потом одузео новчаник, банковне картице, личну карту и мобилни телефон, као и да га је закључао у хотелским собама у Стубичким Топлицама и Светом Крижу Зачретју. Неколико дана и терао га да пије алкохолна пића - наводи адвокат.

Окривљени стар 46 година налази се у истражном затвору. Веће вараждинског Општинског суда прихватило је предлог државног правобраниоца и окривљеном продужило истражни затвор због опасности од понављања кривичних дела.

(Слободна Далмација)

БОНУС ВИДЕО: