Portal ePodravina u tužilaštvu saznaje da je 46-godišnji okrivljeni optužen da je od 7. do 22. oktobra 2023. godine u jednom mestu kod Ludbrega počinio krivična dela. Čovek mu je na silu prebacio svu svoju imovinu.

- Nakon što se sa 49-godišnjakom dogovorio da iznajmi deo svoje kuće za stanovanje, zamolio ga je da pristane na sklapanje ugovora o doživotnom izdržavanju u njegovu korist. Zamolio je vlasnika da mu prenese sve nekretnine, pokretne stvari i novac sa njegovog računa - naveo je advokat.

Zaključao ga je u hotelsku sobu, pretio mu je, bio nasilan i terao ga da pije veće količine alkohola.

Potpisao ugovor iz straha

- Vlasnik je to odbio, a okrivljeni mu je upućivao ozbiljne pretnje i fizički nasilan prema njemu. Tukao ga je i polomio mu dva rebra, pri čemu ga je terao da pije veće količine alkoholnih pića - rekli su tužioci.

Oštećeni je u strahu za svoj život potpisao i overio ugovor o doživotnom izdržavanju kojim posle smrti daje u vlasništvo sve svoje nekretnine, pokretnu imovinu, novac i potraživanja okrivljenom, piše ePodravina.

- Ukupna vrednost bila je najmanje 120.000 evra. Optuženi star 46 godina se tereti da mu je potom oduzeo novčanik, bankovne kartice, ličnu kartu i mobilni telefon, kao i da ga je zaključao u hotelskim sobama u Stubičkim Toplicama i Svetom Križu Začretju. Nekoliko dana i terao ga da pije alkoholna pića - navodi advokat.

Okrivljeni star 46 godina nalazi se u istražnom zatvoru. Veće varaždinskog Opštinskog suda prihvatilo je predlog državnog pravobranioca i okrivljenom produžilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih dela.

(Slobodna Dalmacija)

BONUS VIDEO: