Алка Вуица писала је током каријере текстове за разне жанрове, а сада се осврнула на ауторске приходе од којих живи.

Певачица је недавно радила као ауторка на албуму Ане Бекуте, док је песма Лепе Брене "Љубав нова", чије је стихове писала, проглашена најслушанијом у Бугарској.

- Брена ме расплакала кад је отпевала ту песму. Сад ме баш занима колико ћу лове добити од Бугара (смех). Код нас је и даље проблем с неуређеним ауторским правима и вртењем на радију. Надам се ће радио станице приметити Зоранов и мој албум – рекла је Алка за 24сата.хр која је објавила свој албум у сарадњи са сарајевским музичарем Зораном Шербеџијом.

Алка је више пута говорила како јој поједини певачи наводно не плаћају за написане текстове, а сада се та ситуација, како је рекла, мало променила.

Фото: АТА имагес

 

 

- У овим годинама могу да тражим, али опет сам на неки начин базирана на слушање песме на радијима – нагласила је Алка и додала да се уметност слабо цени.

- Налази се на маргини збивања. Раније је уметност утицала на политику, свет, мајндсет. По Загребу су 80-их били графити "Читајте Миљковића", он је био један од врхунских песника егзистенцијализма. Данас имаш "Убиј овог, оног, цркни овај, онај"… Већ ту видиш колико се свест променила. Писало је кога да читаш, а данас кога да убијеш – истакла је Алка.

Фото: АТА имагес

 

 

У председничке изборе у Хрватској овога пута не планира да се умеша, као што је то направила 2009. године када се кандидовала, али је и те како свесна проблема у својој земљи.

- "За идеале гину будале", реченица је Боре Чорбе коју сам скапирала након кандидатуре. Свету генерално треба једна револуција. Ја сам била испред Зелених. Веровала сам да Хрватска може задржати своју еко сигурност – закључила је Вуица.

(24сата.хр)

БОНУС ВИДЕО: