Кристијан Угрина је пристао је да буде жирант за кредит јер је желео да помогне колегиници која је била старија. Међутим, у једном моменту она је престала да плаћа рате, па су њему почели да скидају новац са рачуна, а његова колегиница је у међувремену преминула.

Кристијан је због тог дуга упао у тешку финансијску ситуацију, а поводом свега се огласила Анђелка Мустапић, добра пријатељица покојне глумице, која је молила Угрину за помоћ.

 

 

- Има људи који – упркос свему – остају добри. Такав је наш популарни глумац Кристијан Угрина. Јавност је већ неколико пута обавештена о „његовом случају”. Угрина није дозволио новинарима да преносе шта се дешава у његовом животу, те је рекао само да је 2011. године два пута био гаранција за своју колегиницу и супругу свог омиљеног професора са Академије драмске уметности у Загребу и да је због тога завршио у 'дужничком ропству'. Глумица није отплаћивала кредит, па му је банка редовно, месечно, скидала рате са банковног рачун због чега је, поред глумачког посла, морао да ради много тога: од изградње до достављања хране по граду - написала је Анђелка и додала да је глумица преминула пре четири године.

Дуг од 12.000 евра

- Банка му је средином месеца извршила блокаде због око 12.000 евра преосталог дуга покојне колегинице. До 2020. отплатио је толико њеног укупног дуга за који је гарантовао.

Иначе, глумица је била Угринова пријатељица, а њен муж најутицајнији и најомиљенији саговорник.

- Глумицу сам упознала 1983. године, на болничком кревету као 'отпуштени пацијент'. Била је тешко, смртно болесна, а касније, можда као резултат тога, тешко се разболела од порока, зависности, што ју је на крају, буквално, коштало живота, а верујем и њеног мужа, који је умро шест година пре ње - рекла је Анђелка.

- Зато објављујем општу уплатницу, верујући да ћемо му ми као Фејсбук заједница пружити руку помоћи и ослободити га блокаде, терета који више не може да поднесе. Он не жели да објавим име глумице за коју је био жирант, на чему сам му неизрециво захвална - истакла је она.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: