Глумица Јелена Ћурувија и њен колега Александар Ђурица у браку су од 2002. године, а за прво дете, ћерку Марту борили су се 12 година.

Јелена је једном приликом признала да је супругу чак поручивала да је боље да се разиђу, али су уз међусобну љубав и подршку пребродили све тешке тренутке.

Фото: АТА имагес

 

 

- За ћерку смо се јако дуго борили. Венчали смо се 2002. године, а њу смо добили тек 2014, тако да је наша борба трајала 12 година. Имала сам шест вантелесних оплодњи, био је то јако тежак период за нас. После годину, две сам почела да схватам да имам проблем да затрудним. Најгоре је било што код нас није постојао ниједан конкретан проблем, онда сам стално пила неке хормоне и на крају зарадила ендометриозу. То је најтежа борба код брачних парова и све је чешћа код нас. Много људи се у тој борби погуби, много се разиђе. Ја сам имала осећај кривице, јер је у мени био проблем. Имала сам тренутке кад сам говорила мужу да нађе другу жену, јер ово са мном не иде. Успони и падови током дугог низа година, али смо изгурали, испричала је својевремено Јелена у емисији "Преживели" на К1.

Осам година након наследнице Марте, њихова породица увећана је за још једног члана - сина Илију, који је на свет дошао у фебруару 2022. године, а Јелена је тада имала 45 година.

Фото: АТА имагес

 

 

- Баш као и током трудноће са Мартом нисам осећала никакав страх, пошто имам потешкоћа само са зачећем. Код мене су у питању били разни други проблеми због којих смо оба пута морали да идемо на вантелесну оплодњу. Изгледа да трудноћу добро подносим, што би рекла моја докторка 'мушки', а била сам активна скоро до пред сам порођај. Све је доста добро и лагано прошло. Много времена током трудничког стажа проводила сам напољу у Мартином друштву. Друго дете родила сам у 45. Кад сам затруднела, обратила сам пажњу и на трендове у свету и схватила да су неке моје холивудске колегинице добиле прво или друго дете после четрдесете године. То очигледно више није проблем, граница се значајно померила, рекла је након порођаја глумица за магазин "Глориа".

Фото: АТА имагес

 

 

Породица је од првог дана са новим чланом одлично функционисала, а Марта је у свим обавезама око млађег брата помагала мами и тати.

- Бојала сам се да ће бити напорно, али Илија је баш добра беба, лепо једе и спава, што је најважније. Лако смо се уклопили, а Марта ми помаже у свему, што нам је била тактика и пре него што се родио. Причала сам са бројним пријатељицама које имају двоје деце и дале су ми разне савете како да се избегне љубомора. Дете треба укључити у све активности око бебе и то смо урадили још док сам била трудна, Марта је бирала све за бебу, од одеће до постељине за креветац и кадице за купање. Откако смо изашли из болнице, активно учествује у Илијином одгајању, купамо га заједно, често га и нахрани, шетамо. Беба и ја немамо неко време само за нас, Марта је стално са нама, да се не би осетила угрожено. Лепо је прихватила брата, а како ће проћи други налет љубоморе, кад Илија напуни годину дана и почне да тражи пуну пажњу родитеља, видећемо, рекла је тада Јелена.

(Лепа&Срећна)

БОНУС ВИДЕО: