Најбољи тенисер света Новак Ђоковић има прилично разочаравајућ старт сезоне, а након пораза у полуфиналу Аустралијан опена, шокантно је елиминсан у трећем колу Индијан Велса 123. играча света Луке Нардија.

Након овог непријатног изненађења, Ноле је одлучио да прескочи мастерс у Мајамију јер, како истиче, "у овом делу каријере мора да балансира и доноси важне одлуке како би био најспремнији".

- Ћао, Мајами! Нажалост, нећу играти на Мајами Опену ове године. У овом делу каријере, морам да балансирам приватни живот са професионалним. Жао ми је што нећу играти пред неким од најбољих и најпасиониранијих навијача на планети. Радујем се надметању у Мајамију у будућности - рекао је Ђоковић на свом X профилу.

Упркос серији лоших резултата, Ђоковић је започео је 417. недељу у каријери на врху АТП листе и има загарантован боравак на трону још три недеље. Тако је и математички обезбедио нестваран рекорд - укупно ће провести чак осам година на првом месту по рангирању.

Ипак, када је у питању текућа сезона и АТП трка за Завршни мастерс у Торину, Ноле се не налази чак ни у Топ 10 тенисера света јер је ове године успео да скупи свега 910 бодова, што је довољно тек за 11. место на свету.

Фото: Принтскрин

 

Први на тој листи је Италијан Јаник Синер са 2.900 бодова, затим следи Данил Медведев са 2.150, док је трећи Карлос Алкараз са 1.500. Подсетимо, Алкараз је током протекле ноћи одбранио титулу на мастерс турниру у Индијан Велсу пошто је победио Руса Данила Медведева са 7:6(5), 6:1. Алкараз је до свог првог трофеја од Вимблдона прошле године стигао после сат и 44 минута игре.

Фото: Танјуг/АП

 

Четврти на овој листи је Александер Зверев, пети Алекс де Минор, потом редом иду Андреј Рубљов, Себастијан Баез, Иго Имбер, Томи Пол и десети је Каспер Руд.

БОНУС ВИДЕО: