Najbolji teniser sveta Novak Đoković ima prilično razočaravajuć start sezone, a nakon poraza u polufinalu Australijan opena, šokantno je eliminsan u trećem kolu Indijan Velsa 123. igrača sveta Luke Nardija.

Nakon ovog neprijatnog iznenađenja, Nole je odlučio da preskoči masters u Majamiju jer, kako ističe, "u ovom delu karijere mora da balansira i donosi važne odluke kako bi bio najspremniji".

- Ćao, Majami! Nažalost, neću igrati na Majami Openu ove godine. U ovom delu karijere, moram da balansiram privatni život sa profesionalnim. Žao mi je što neću igrati pred nekim od najboljih i najpasioniranijih navijača na planeti. Radujem se nadmetanju u Majamiju u budućnosti - rekao je Đoković na svom X profilu.

Uprkos seriji loših rezultata, Đoković je započeo je 417. nedelju u karijeri na vrhu ATP liste i ima zagarantovan boravak na tronu još tri nedelje. Tako je i matematički obezbedio nestvaran rekord - ukupno će provesti čak osam godina na prvom mestu po rangiranju.

Ipak, kada je u pitanju tekuća sezona i ATP trka za Završni masters u Torinu, Nole se ne nalazi čak ni u Top 10 tenisera sveta jer je ove godine uspeo da skupi svega 910 bodova, što je dovoljno tek za 11. mesto na svetu.

Foto: Printskrin

 

Prvi na toj listi je Italijan Janik Siner sa 2.900 bodova, zatim sledi Danil Medvedev sa 2.150, dok je treći Karlos Alkaraz sa 1.500. Podsetimo, Alkaraz je tokom protekle noći odbranio titulu na masters turniru u Indijan Velsu pošto je pobedio Rusa Danila Medvedeva sa 7:6(5), 6:1. Alkaraz je do svog prvog trofeja od Vimbldona prošle godine stigao posle sat i 44 minuta igre.

Foto: Tanjug/AP

 

Četvrti na ovoj listi je Aleksander Zverev, peti Aleks de Minor, potom redom idu Andrej Rubljov, Sebastijan Baez, Igo Imber, Tomi Pol i deseti je Kasper Rud.

BONUS VIDEO: