Основна поука Оца Тадеја јесте да је Бог присутан свуда и да пружа помоћ свакоме ко је затражи.

- Бог је неухватљива енергија, и човек носи у себи неухватљиву енергију. Када се те две енергије ускладе, доживљавамо рај на земљи, потпуну радост и свеобухватну љубав - рекао је Отац Тадеј у разговору са новинарем Вељом Павловићем.

- Ја нисам у стању да се молим, као Свети Сава, по месец и нешто дана, али верујем у учење исихаста. И верујем у чуда. Можемо да их осетимо у сваком тренутку свог живота ако престанемо са покушајима да све разумемо интелектом и уколико баталимо наше процене и мишљења и научимо да се приближавамо Богу, јер тако ћемо бити потпуно отворени за утицај божанских енергија - говорио је Отац Тадеј.

Фото: Јутјуб принтскрин/Jovan Hrnjakovic

 

Време поста пружа идеалну прилику да се духовно уздигнемо и приближимо Богу, а молитва је најефикаснији начин за то. Старац је истицао моћ умно-срдачне молитве, која доноси неописиву радост и благостање душе.

Кроз молитву "Господе Исусе Христе, Сине Божји, помилуј ме!", човек доживљава Божанску благодат и неизмерну радост.

Стога, усвојите ову молитву као део свакодневне рутине, и видећете како мир и радост постају саставни део ваше душе. Молитва је вежба, а редовно понављање води до осећаја и дубљег духовног искуства, пише жена.блиц.рс

БОНУС ВИДЕО: