Са правом, имајући у виду шта се десило на мечу друголигаша Кроација Змијавци - Зрињски Осјечко.

Због обилних падавина, а "несташице" траве на терену, готово да и није могао да се игра фудбал, јер је терен био у таквом стању да је снимак који следи један портал из БиХ описао речима: "Шта је ово људи моји, овдје би и биковима забранили да ходају".

Блата је било толико да би и саобраћај застао, а не лопта, но посебно је занимљиво било у финишу. Најпре су гости у 90. минуту пропустили зицер, а онда је на другој страни терена досуђен пенал за домаће. Клоп је био заслужан за то (не Јирген, он има недовршена посла у Ливерпулу), већ оборени играч Зрињског и, због прекршаја Јајала, судија је показао на белу тачку. Заправо...

Беле тачке (одавно) није било, па су се фудбалери прилично мучили да је нађу, а кад већ нису успели, рукама су створили простор за који су се актери усагласили да "мора бити да је ту негде место одакле се изводи једааестерац".

Јунак је требало да буде позајмљени играч ХШК Зрињнски, Антонио Прскало, али му је голман Станић тај пенал одбранио - након чега су тек настале антологијске сцене.

Погледајте и сами снимак који се шири интернетом брже од било које данашње спортске вести:

 

 

 

Што се табеле тиче, Зрињски је и даље лидер - има 51 бод, Шибеник има 46, док је Вуковар на 41, а само један тим иде у ХНЛ.

После овог снимка, огласио се домаћин, НК Кроација Змијавци и то на прилично неочекиван начин.

Ево и садржаја тог саопштења:

"Подстакнути медијским објавама, коментарима и мишљењима везано за стање травњака на нашем стадиону за време јучерашње утакмице наше прве екипе, управа НК Кроација Змијавци прихвата све конструктивне критике из којих увек извлачи максимум оног што може, како по питању инфраструктуре тако и по питању осталих ствари везаних за функционисање клуба.  

Можда је мало необично за написати у овоме тренутку, али баш зато што је такав тренутак ми ћемо рећи - поносни смо, а наставком текста ће вам доста тога бити јасније.

Наш клуб има шест омладинских категорија од којих су четири тренутно на првим местима у својим надметањима.

Наш клуб је само за време зимског прелазног рока имао трансфере своја три играча у клубове из прве лиге.

Наш клуб је један од најпосећенијих и најпраћенијих у својој лиги.

Наш клуб је већ пет година у овој лиги, самим тиме се одавно наметнуо као центар развоја младих играча и тренера. 

Сама чињеница да су окосница тима домаћи играчи те да играмо на властитом терену су нешто чим се не може похвалити пуно клубова.

Тема инфраструктуре и квалитета рада омладинског погона је темељ за одрживост, не нашег клуба него свих оних из руралних средина.

Свесни смо и услова лиценцирања те напомињемо да санација травњака креће после последњег кола.

Додатно, у сарадњи са локалном управом је већ добијјена грађевинска дозвола, те је осигурана сва потребна документација за унапређење инфраструктуре.

Чврсто верујемо да ће и ова порука бити позитивно прихваћена од стране вођства савеза и да ћемо што пре нашој првој екипи, као и деци омогућити извлачење из блата и трчање по мало бољим травњацима. 

Спортски поздрав из Змијаваца", наводи се у саопштењу овог хрватског друголигаша.

Није ово први пут да се свет смеје сцени из Хрватске

- Чекај... Шта?! - написали су администратори светски познатте фудбалске странице у опису фудбалског снимка из Хрватске који је многе насмејао крајем 2021. године.

Популарна фудбалска интернет страница "433", коју је на Инстаграму тада пратило 44,5 милиона људи, објавила је у децембру 2021. необичну ситуацију која се догодила у нашем комшилуку. 

Наиме, на утакмици између Дугопоља и Вараждина домаћи играч Иван Ћубелић све је одлично урадио: прошао је обрану Вараждина и голмана и само је требало да пошаље лопту у празну мрежу. Али... 

Лопта после његовог ударца није прешла гол-линију, јер ју је блато зауставило надомак циља. 

 

 

Сада, три године и три и по месеца касније, опет је једно "живо фудбалско блато" из Хрватске постало разлог за смех широм света.

БОНУС ВИДЕО: Црногорске олимпијске игре - такмичење у лењости