Sa pravom, imajući u vidu šta se desilo na meču drugoligaša Kroacija Zmijavci - Zrinjski Osječko.

Zbog obilnih padavina, a "nestašice" trave na terenu, gotovo da i nije mogao da se igra fudbal, jer je teren bio u takvom stanju da je snimak koji sledi jedan portal iz BiH opisao rečima: "Šta je ovo ljudi moji, ovdje bi i bikovima zabranili da hodaju".

Blata je bilo toliko da bi i saobraćaj zastao, a ne lopta, no posebno je zanimljivo bilo u finišu. Najpre su gosti u 90. minutu propustili zicer, a onda je na drugoj strani terena dosuđen penal za domaće. Klop je bio zaslužan za to (ne Jirgen, on ima nedovršena posla u Liverpulu), već oboreni igrač Zrinjskog i, zbog prekršaja Jajala, sudija je pokazao na belu tačku. Zapravo...

Bele tačke (odavno) nije bilo, pa su se fudbaleri prilično mučili da je nađu, a kad već nisu uspeli, rukama su stvorili prostor za koji su se akteri usaglasili da "mora biti da je tu negde mesto odakle se izvodi jedaaesterac".

Junak je trebalo da bude pozajmljeni igrač HŠK Zrinjnski, Antonio Prskalo, ali mu je golman Stanić taj penal odbranio - nakon čega su tek nastale antologijske scene.

Pogledajte i sami snimak koji se širi internetom brže od bilo koje današnje sportske vesti:

 

 

 

Što se tabele tiče, Zrinjski je i dalje lider - ima 51 bod, Šibenik ima 46, dok je Vukovar na 41, a samo jedan tim ide u HNL.

Posle ovog snimka, oglasio se domaćin, NK Kroacija Zmijavci i to na prilično neočekivan način.

Evo i sadržaja tog saopštenja:

"Podstaknuti medijskim objavama, komentarima i mišljenjima vezano za stanje travnjaka na našem stadionu za vreme jučerašnje utakmice naše prve ekipe, uprava NK Kroacija Zmijavci prihvata sve konstruktivne kritike iz kojih uvek izvlači maksimum onog što može, kako po pitanju infrastrukture tako i po pitanju ostalih stvari vezanih za funkcionisanje kluba.  

Možda je malo neobično za napisati u ovome trenutku, ali baš zato što je takav trenutak mi ćemo reći - ponosni smo, a nastavkom teksta će vam dosta toga biti jasnije.

Naš klub ima šest omladinskih kategorija od kojih su četiri trenutno na prvim mestima u svojim nadmetanjima.

Naš klub je samo za vreme zimskog prelaznog roka imao transfere svoja tri igrača u klubove iz prve lige.

Naš klub je jedan od najposećenijih i najpraćenijih u svojoj ligi.

Naš klub je već pet godina u ovoj ligi, samim time se odavno nametnuo kao centar razvoja mladih igrača i trenera. 

Sama činjenica da su okosnica tima domaći igrači te da igramo na vlastitom terenu su nešto čim se ne može pohvaliti puno klubova.

Tema infrastrukture i kvaliteta rada omladinskog pogona je temelj za održivost, ne našeg kluba nego svih onih iz ruralnih sredina.

Svesni smo i uslova licenciranja te napominjemo da sanacija travnjaka kreće posle poslednjeg kola.

Dodatno, u saradnji sa lokalnom upravom je već dobijjena građevinska dozvola, te je osigurana sva potrebna dokumentacija za unapređenje infrastrukture.

Čvrsto verujemo da će i ova poruka biti pozitivno prihvaćena od strane vođstva saveza i da ćemo što pre našoj prvoj ekipi, kao i deci omogućiti izvlačenje iz blata i trčanje po malo boljim travnjacima. 

Sportski pozdrav iz Zmijavaca", navodi se u saopštenju ovog hrvatskog drugoligaša.

Nije ovo prvi put da se svet smeje sceni iz Hrvatske

- Čekaj... Šta?! - napisali su administratori svetski poznatte fudbalske stranice u opisu fudbalskog snimka iz Hrvatske koji je mnoge nasmejao krajem 2021. godine.

Popularna fudbalska internet stranica "433", koju je na Instagramu tada pratilo 44,5 miliona ljudi, objavila je u decembru 2021. neobičnu situaciju koja se dogodila u našem komšiluku. 

Naime, na utakmici između Dugopolja i Varaždina domaći igrač Ivan Ćubelić sve je odlično uradio: prošao je obranu Varaždina i golmana i samo je trebalo da pošalje loptu u praznu mrežu. Ali... 

Lopta posle njegovog udarca nije prešla gol-liniju, jer ju je blato zaustavilo nadomak cilja. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 433 (@433)

 

Sada, tri godine i tri i po meseca kasnije, opet je jedno "živo fudbalsko blato" iz Hrvatske postalo razlog za smeh širom sveta.

BONUS VIDEO: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti