Прво је глумила љубавницу Педра Армандариса који је тумачио лик савезника Џејмс Бонда, а интересантно је то што је ово био други филм у којем је Шону Конерију играо чувеног шпијуна.

- Педро Армандарис одиграо је последњу улогу у филму "Из Русије с љубављу". Он је за време снимања већ био јако болестан и касније су многе сцене с њим избачене. Први пут се осмехнуо на снимању када сам му рекла да сам га гледала у филму 'Ла Перла', још као студенткиња у Југославији - испричала је Нађа раније за медије.

Међутим, права прекретница у Нађиној каријери била је рола у другом филму о Бонду, то јест у филму "Голдфингер" који је на крају зарадио и Оскара за звучне ефекте.

Међутим, оно што је нашој глумици остало запечаћено у сећању јесте био харизматично Шон Конери који је увек био спреман да помогне колегама на сету.

- Из тог доба у сећању ми је остала и једна анегдота. Возач који ме је возио на снимања, замолио ме је да узмем аутограм од Шона. Покуцала сам на његова врата и замолила за аутограм. У шали је рекао да може, али ако добије пољубац. Одговорила сам да ћу позвати шофера да га пољуби - испричала је глумица кроз смех. 

Додуше, пре него што је постала, може се рећи, Бондова девојка Нађа је морала да прође кроз много тога. Породицу Подерегин Други светски рат затекао је у Краљеву, а глумица и њена млађа сестра су тада остале без оца.

- Немци су те 1941. у Краљеву стрељали на хиљаде цивила. Међу њима је био и мој отац, научник и професор Пољопривредне школе. Нудили су му спас, јер је био руски емигрант, али он није хтео да иступи и остао је испред пушчаних цеви са својим сународницима. Тада сам имала девет, а моја сестра Јелена четири године - испричала је Нађа Подерегин.

Како је њено одрастање надаље изгледало није познато јавности, међутим, познати су многи детаљи о њеном почетку у филмској индустрији.

Као на пример, прву већу улогу добија у филму "Кућа на обали" из 1953, у једној од првих српско-немачких копродукција, где је и упознати будућег супруга, Пољака Мајкла Шрајбера, бившег падобранца. Иако је дуго снимала филмове по немачким студијима, живот и муж су је одвели у Лондон.

Међутим, тада је настао проблем! Наиме, Нађа није знала ни једну реч на енглеском, али пошто се заинатила успела је да га савлада - а овај успех јој је на крају донео и улоге лепих дама у шпијунским филмовима.

Нађа Подерегин је преминула шестог април 2019. године у Лондону, где је провела већи део живота.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".