Данијеле је оптужила Лечића да ју је 2012. године силовао, међутим Више јавно тужилаштво у Београду одбацило је Данијелину кривичну пријаву против глумца због кривичног дела силовања, јер не постоје основи сумње да је учињено наведено кривично дело, нити било које друго кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности, кажу у тужилаштву.

Ирфан је открио сада да ли он сматра да су те тврдње које је Данијела изнела истините или не.

- Зашто бих ја то сматрао када није мој посао? Моје је да се дружим са човеком с којим сам провео 50 година професионалног живота у позоришним клубовима, путовањима, филму, и тако даље. Апсолутно бих подржао све ове људе који априори осуђују Лечића, да је било која правосудна инстанца ставила под сумњу оно што је он учинио, а не одлуку онога што је он учинио. Да ли можете да замислите како се Лечић осећа у тренутку кад има црно-бело на папиру да је ослобођен од свих могућих инсинуација које су прикачене, а да неке колеге и даље узимају правосудни систем у своје руке - рекао је глумац па наставио:

Фото: В. Данилов

 

- Мало ми је то нелогично, ја сам човек који покушава да рационално живи и размишља, чини свој живот рационалним, и ја се тако понашам и мислим. Не желим да живим у облацима, желим да живим како ми се сервира, али не желим да доносим одлуке где нисам вичан.

Глумац је истакао да уколико се буде доказало супротно, односно да је Лечић починио кривично дело, иако га сматра великим пријатељем, за њега више неће постојати.

Фото: АТА имагес

 

- После толико рочишта које је он имао са својим и њеним адвокатима, да сада ја одједном стављам сумњу - нећу. Ако буде осуђен, ако се докаже да је крив, тог тренутка ја Лечића заборављам као свог човека и пријатеља, за мене не постоји. Тог тренутка ми он више није потребан у животу, поцепаћу све слике које имам с њим, заборавићу све догађаје које смо имали заједно, окренућу главу када га видим на улици, кад се то докаже и ако се докаже, а изгледа да се није доказало - закључио је Ирфан.

Подсетимо, младу глумицу Анђелу Јовановић тужио је старији колега Бранислав Лечић, зато што је одбила да са њим сними исту сцену за потребе серије "Радио Милева". Лечић тражи да му Анђела Јовановић исплати новчани износ од 300.000 динара за „повреду части и угледа“, а прво, припремно рочиште заказано је за среду, 6. март.

(Телеграф.рс)

БОНУС ВИДЕО: