Креаторка Верица Ракочевић говори како се она и супруг Вељко Кузманчевић сјајно слажу и допуњују у свему ономе што раде. Последњих дана размишљају да ли је одлазак у Њујорк њихова коначна одлука.

Фото: Инстаграм принтскрин/verica.rakocevic

 

 

- Вељко је увек са мном и увек ме подржава, као и ја њега. Оно што могу да кажем је да се нас двоје допуњујемо. Као што он мени тражи савет, тако је и мени битно његово мишљење. Вељко ради један велики филм, тачније две ствари о којима не желим још детаљно да причам, а везано је за Њујорк. И за њега и за мене. Разговарамо, договарамо се, да ли је одлазак у Њујорк паметан корак - поручује Верица и додаје како то неће бити њена крајња станица.

- Волим Србију, волим своју Авалу. Ако нисам пре петнаест година остала у Риму где сам могла да имам све и живим тамо, сигурно не бих отишла у 73. години у Њујорк - сматра креаторка која је увек била против трендова који се намећу савременом друштву.

Фото: Архива Новости

 

 

- Ја сам против тренда и да испред сваке жене прво јуре њена хаљина, груди, заобљена позадина. И ви онда немате простора да погледате те очи и садржину. Моја порука женама је увек била да прво покажу шта су и ко су, па тек онда да се види њихова хаљина. Најгоре је када жена хистерично купује. Када хоћете нешто да промените, купујете 100 пари ципела, уместо да промените себе изнутра. Наравно да сам и ја била у тим фазама. Не критикујем, него констатујем и саветујем на који се начин најбоље изборити са собом - каже Ракочевићева која је прексиноћ у Београду одржала ревију одрживе моде са јасном поруком да природа мора да се заштити.

Фото: Д. Миловановић

 

 

- Не размишљам пуно о моделима који су приказани на ревији. Моја идеја је била да скренемо пажњу на очување планете. Ако наставимо овако да је уништавамо, не предвиђам лепу будућност. Ово је крајње време да се окренемо чистом и здравом животу. Сви они који загађују реке, бацају смеће, јако је битно да са тиме престану. Ја сам на Авали заједно са зеленим удружењем скупила преко 27 тона смећа. Морала би еколошка полиција да се уведе, а мода је само иницијална каписла да се у том правцу размишља - закључује Верица.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".