Славном холивудском глумцу Брусу Вилису (68) у фебруару прошле године дијагностикована је фронтотемпорална деменција. Годину дана пре тога откривено је да има афазију - поремећај говора. Због болести је одустао од глуме и потпуно се повукао из јавности.

Брус Вилис време проводи уз своју породицу, која често на друштвеним мрежама објављује постове о његовом здравственом стању.

Фото: Профимедиа

 

 

Његова супруга, Ема Хеминг Вилис (45) редовно обавештава његове бројне обожаваоце о његовом и подиже свест о деменцији.

- Борим се са грижом савести, јер знам да имам средства која други немају. Када имам прилику да одем у шетњу да разбистрим главу, размишљам о томе како не могу сви партнери који брину о неком болесном, то да раде. Када нешто што поделим добије пажњу медија, знам да постоји на хиљаде неиспричаних прича, од којих свака заслужује саосећање и бригу - рекла је Ема за блог Марије Шрајвер, бивше супруге Арнолда Шварценегера, под називом Сундаy Папер.

Ипак, испричала је она, пронашла је смисао у дељењу њихове приче, за коју се нада да ће некоме помоћи.

- Видим да је оно што делим важно другима који се можда боре, и на мали начин, чини да се осећају виђенима и схваћенима - истакла је супруга Бруса Вилиса.

 

Фото: Профимедиа

 

 

Његов пријатељ Глен Гордон Керон раније је открио како глумац није добро.

- Мислим да он само првих пар минута нашег разговора зна ко сам. Не прича више, некад је страствено читао, а сада је и од тога одустао. Све те вештине му више нису доступне. Када сте са њим, знате да је то Брус и захвални сте што је ту, али у њему више нема радости живота - испричао је.

Извори блиски породици рекли су да је Брус престао потпуно да говори. Брус са супругом Емом има две кћери, Мејбел (11) и Евелин (9), а из брака са глумицом Деми Мур (61) има три ћерке: Румер (35), Скаут (32) и Талулу (30).

БОНУС ВИДЕО: