Позната Ирис Ајфел, велика светска личност је преминула у 102. години живота. Она је била позната у свету моде, важила је за једну од најлепших глумица.  Њена смрт потврђена је од стране њеног комерцијалног агента, Лори Сале, која је назвала Апфел "изузетном." 

Модна дизајнерка је оставила дугогодишњи траг у свету моде. Препознатљив колорит и модни додаци нешто су што се није могло променити деценијама. Остала је запажена по великим округлим наочарима које је носила баш као и китњаст, упечатљив накит који је у њеном случају био неизоставан део аутфита у свакој прилици.

Фото: Профимедиа

 

 Многи су је обожавали због ексцедо последњег дана живота била је неуморни пионир у модној индустрији. Животни мото којим се водила гласио је: “Море ис море анд лесс ис а боре” (Више је више, а мање је досадно). Она је тачно знала да покаже шта је суштина моде: средство да се изразите, ко сте или желите да будете и да се истовремено забавите.

У шездесетим годинама прошлог века прославила се као дизајнерка ентеријера. Радила је за девет председника и првих дама (током администрације Трумана, Ајзенхауера, Кенедија, Џонсона, Никсона, Форда, Картера, Регана, и Клинтона) како би декорисала Белу кућу по њиховом укусу.

Рођена 29. августа 1921. године, Апфел је била позната по својим неконвенционалним, упадљивим одевним комбинацијама, мијешајући хауте цоутуре и превелике костимску бижутерију. Класичан Апфел изглед, на пример, комбиновао би перјаницу са низом дебелих бисера, наруквице и јакну украшену радом са перлицама америчких староседилаца.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: