Slavnom holivudskom glumcu Brusu Vilisu (68) u februaru prošle godine dijagnostikovana je frontotemporalna demencija. Godinu dana pre toga otkriveno je da ima afaziju - poremećaj govora. Zbog bolesti je odustao od glume i potpuno se povukao iz javnosti.

Brus Vilis vreme provodi uz svoju porodicu, koja često na društvenim mrežama objavljuje postove o njegovom zdravstvenom stanju.

Foto: Profimedia

 

 

NJegova supruga, Ema Heming Vilis (45) redovno obaveštava njegove brojne obožavaoce o njegovom i podiže svest o demenciji.

- Borim se sa grižom savesti, jer znam da imam sredstva koja drugi nemaju. Kada imam priliku da odem u šetnju da razbistrim glavu, razmišljam o tome kako ne mogu svi partneri koji brinu o nekom bolesnom, to da rade. Kada nešto što podelim dobije pažnju medija, znam da postoji na hiljade neispričanih priča, od kojih svaka zaslužuje saosećanje i brigu - rekla je Ema za blog Marije Šrajver, bivše supruge Arnolda Švarcenegera, pod nazivom Sunday Paper.

Ipak, ispričala je ona, pronašla je smisao u deljenju njihove priče, za koju se nada da će nekome pomoći.

- Vidim da je ono što delim važno drugima koji se možda bore, i na mali način, čini da se osećaju viđenima i shvaćenima - istakla je supruga Brusa Vilisa.

 

Foto: Profimedia

 

 

NJegov prijatelj Glen Gordon Keron ranije je otkrio kako glumac nije dobro.

- Mislim da on samo prvih par minuta našeg razgovora zna ko sam. Ne priča više, nekad je strastveno čitao, a sada je i od toga odustao. Sve te veštine mu više nisu dostupne. Kada ste sa njim, znate da je to Brus i zahvalni ste što je tu, ali u njemu više nema radosti života - ispričao je.

Izvori bliski porodici rekli su da je Brus prestao potpuno da govori. Brus sa suprugom Emom ima dve kćeri, Mejbel (11) i Evelin (9), a iz braka sa glumicom Demi Mur (61) ima tri ćerke: Rumer (35), Skaut (32) i Talulu (30).

BONUS VIDEO: