Глумица није једини уметник у својој породици, јер има успешну, једнако лепу и талентовану и четири године старију сестру Ану. Она је чувена редитељка, супруга сценаристе Вука Ршумовићам снаха чувеног дечјег писца Љубивоја Ршумовића и мајка двоје деце.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Tomovic (@vidnadja)

 

- Студио глуме код Жике Прокића у "Коларчевом универзитету" током средње школе била је најзначајнија прекретница у мом животу. Тај драмски студио ме је преобратио и дефинисао као особу. Одједном сам знала шта желим. Желела сам позориште, не нужно глуму. Једноставно нисам волела да будем на сцени, није ми било пријатно. Међутим, и многи познати глумци осећају исто, али сваки пут изнова превазилазе тај осећај кад изађу на сцену. Ја сам желела нешто скривеније, а једнако узбудљиво и интензивно. Мало-помало, открила сам да ми то омогућава бављење режијом - испричала је за "Глорију" редитељка, сестра популарне младе глумице Борке Томовић.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Tomovic (@vidnadja)

 

Ана је радила комаде великих писаца и својим представама храбро отворила нека од најболнијих питања људске душе: "Злочин и казна" Достојевског, Брехтову "Мајку Храброст и њену децу", стварала на театарским сценама Београда, Загреба, Сарајева... Осим велике страсти према позоршној уметности, Ану покреће, пре свега, породица:

- Покреће ме љубав, моја деца, породица. То су ствари које ме мотивишу и стално стављају пред нове задатке. Због њих морам да будем и бољи човек и бољи уметник, и да се развијам у сваком смислу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".