Када је решио да оде у Америку и да заплови тамошњим глумачким водама, велику подршку у томе му је пружила његова велика љубав, супруга Љиљана Ђуричко. 

Љиљана је Николи подарила двоје деце, ћерку Нађу и сина Ђорђа. У браку су две деценије. 

Глумац је једном приликом признао да његова супруга води главну реч у кући, те да је она та која брине о свему.

- Она носи целу кућу на својим плећима. Брине о рачунима, решава проблеме, уписује децу на шта треба, прави планове. Ја сам више техничко лице: одвозим, довозим, шетам пса. Добијам команде и радим. Трудим се и да будем испред команди. Породични живот треба да буде заједничка обавеза и за мужа и за жену. Неопходан је осећај заједништва - рекао је Ђуричко једном приликом за "Глорију".

Упознали су се на снимању филма"Кордон" на ком је Лиљана тада радила као продуцент. На луди камен су стали 2002. године у тајности.

- Венчали смо се јер нам је било лепше кад смо заједно. Буде свађа и нервозе, али нам је и даље лепше кад смо заједно - рекао је Никола својевремено.

Никола је недавно описао како изгледа њихов породични дан у Лос Анђелесу. 

- Ми доручкујемо заједно, а онда Љиља одведе Ђорђа у школу која је баш близу, док ја возим Нађу у њену школу. У колима слушам дискове за учење шпанског језика. Онда обављамо дневне обавезе, спремамо се за тест из вожње, истражујемо град, бакћемо се са бирократијом, читамо сценарије, дружимо се са пријатељима... Обично, као и сви - рекао је он својевремено за "Глорију".

 

БОНУС ВИДЕО: