Када је преминуо, почеле су да се пишу бројне књиге и приче о певачу. Много тога је оставио за живота. Сада је на светлост дана испливала једна Томина необјављена песма.

У породичном архиву Љубице и Спасе Берак сачуван је и један Томин снимак из 1973. године, настао у стану породице Берак. Песма носи назив "Тужна жена", а њу ће снимити Субхија Шеховић.

Фото: АТА имагес

 

У том периоду, певач је спремао нову песму за плочу Љубице Берак. Распевавао је заједно с тадашњим музичким продуцентом и кларинетистом Спасом Бераком, Љубичиним супругом. А у знак захвалности за професионалну сарадњу на плочи "Проклета недеља" за коју је Берак писао аранжмане. На пробном снимку, који се појавио, Љубица је певала са Томом уз пратњу на гитари коју је свирао Берак. Све се догодило у њиховој кући. 

На тај начин су поново оживела сећања, на све што се тада у дому породице Берак, који је тада понео назив музичка железница. 

После неколико година, Тома је упознао Субхију Шеховић. Остао је очаран њеном лепотом стаса и гласа, па јој је рекао да има за њу песму. Одвео је у Београд, те су са оркестром "Бис" у студију Аце Радојичића у Кошутњаку снимили нумере "Тужна жена" и "После лутања".

(Најпортал)

БОНУС ВИДЕО: