Познати глумац Радивоје Раша Буквић којег је публика заволела у серијама "Стижу долари", "011 Београд", "Мој рођак са села" решио је да неколико година буде део међународне сцене, те је сарађивао са еминентним именима од Париза до Лос Анђелеса.

Позив за снимање серије "Беса" навео га је да се се врати у Београд, а тај потез се испоставио као пун уметнички погодак.

Друга сезона криминалистичке приче доживела је премијери и у Естонији 22. новембра, а Буквић је поделио прве импресије.

— Добили смо лепе коментаре. Естонци нису гледали прву сезону и мислио сам да се неће укључити у причу. Међутим, разумели су и уживали су — каже глумац за и додаје:

— "Беса" заузима централно место у мојој каријери јер сам већ три године део њене фамилије. То што је ова серија позвана на фестивал "Black nights" у Талину осетио сам као лични успех. Могли смо Естонију да снимамо у Делиблатској пешчари, али познаваоци филма и слике приметили би да је боја светла у Србији потпуно другачија од боје на Балтичком мору. Са одласком у Естонију добили смо нијансу поларне плаве, што ће визуелно подсвесно утицати на осећај гледаоца да је сцена реална. Колико год да је било јефтиније снимање у Србији или Црној Гори, права је одлука продукције да у компликованој години за све нас ипак снимимо све у Талину како бог заповеда.


Радивоје је истакао и колико се саживео са својим ликом Урошем након друге епизоде.

— Његова жеља да нађе решење за несрећу која надвија његову породицу удвостручена је. Не одустаје од тога да покуша да реши нерешиво и да немогуће постане могуће. Не памтим да ме је неки лик толико магнетично терао на поистовећивање као Урош.

С обзиром на то да уметници живе за свој посао, признао је да му је глума помогла да исправи грешке из живота.

— Узбудљива је јер кроз њу улазиш у ситуације које ти се никада нису десиле. Одједном си у ципелама неког другог човека, па се и сам преиспитујеш. Некада такве ситуације помажу човековој психи да реши своје дилеме, страхове и неразумевања, а понекад је супротно. Твоја душа преживи нешто што није морала. Има у глуми разних ствари, по принципу - да црне нема, бела не би ни вредела.

Буквић је протеклих месеци имао времена да се посвети посебном сценарију и режији филма који ће одушевити љубитеље историјског жанра.

— Написао сам пре неколико месеци, а прошле недеље и режирао кратки филм "Још један дан". То је прича надахнута једним од последњих сусрета с мојом баком. Тако усамљеној у амбијенту куће у којој је живела цео живот, у 84. години, остала јој се само комуникација са звуцима који су је окруживали. Ово је филм о баби, гаврану, замрзивачу и поштару који увек пролази, а она никад не стигне да га заустави. То је прича о пролазности и о томе како човек одлучи да траје још један дан. Онај ко се препусти и преда, брзо одлази, а борци одлазе када они кажу да је доста — рекао је глумац.

Подсетимо, глумац је био у петогодишњем браку са колегиницом Маријом Бергам, али су одлучили да на своју љубав ставе тачку. Остали су у блиским односима због наследника Давида.

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".