Poznati glumac Radivoje Raša Bukvić kojeg je publika zavolela u serijama "Stižu dolari", "011 Beograd", "Moj rođak sa sela" rešio je da nekoliko godina bude deo međunarodne scene, te je sarađivao sa eminentnim imenima od Pariza do Los Anđelesa.

Poziv za snimanje serije "Besa" naveo ga je da se se vrati u Beograd, a taj potez se ispostavio kao pun umetnički pogodak.

Druga sezona kriminalističke priče doživela je premijeri i u Estoniji 22. novembra, a Bukvić je podelio prve impresije.

— Dobili smo lepe komentare. Estonci nisu gledali prvu sezonu i mislio sam da se neće uključiti u priču. Međutim, razumeli su i uživali su — kaže glumac za i dodaje:

— "Besa" zauzima centralno mesto u mojoj karijeri jer sam već tri godine deo njene familije. To što je ova serija pozvana na festival "Black nights" u Talinu osetio sam kao lični uspeh. Mogli smo Estoniju da snimamo u Deliblatskoj peščari, ali poznavaoci filma i slike primetili bi da je boja svetla u Srbiji potpuno drugačija od boje na Baltičkom moru. Sa odlaskom u Estoniju dobili smo nijansu polarne plave, što će vizuelno podsvesno uticati na osećaj gledaoca da je scena realna. Koliko god da je bilo jeftinije snimanje u Srbiji ili Crnoj Gori, prava je odluka produkcije da u komplikovanoj godini za sve nas ipak snimimo sve u Talinu kako bog zapoveda.


Radivoje je istakao i koliko se saživeo sa svojim likom Urošem nakon druge epizode.

— NJegova želja da nađe rešenje za nesreću koja nadvija njegovu porodicu udvostručena je. Ne odustaje od toga da pokuša da reši nerešivo i da nemoguće postane moguće. Ne pamtim da me je neki lik toliko magnetično terao na poistovećivanje kao Uroš.

S obzirom na to da umetnici žive za svoj posao, priznao je da mu je gluma pomogla da ispravi greške iz života.

— Uzbudljiva je jer kroz nju ulaziš u situacije koje ti se nikada nisu desile. Odjednom si u cipelama nekog drugog čoveka, pa se i sam preispituješ. Nekada takve situacije pomažu čovekovoj psihi da reši svoje dileme, strahove i nerazumevanja, a ponekad je suprotno. Tvoja duša preživi nešto što nije morala. Ima u glumi raznih stvari, po principu - da crne nema, bela ne bi ni vredela.

Bukvić je proteklih meseci imao vremena da se posveti posebnom scenariju i režiji filma koji će oduševiti ljubitelje istorijskog žanra.

— Napisao sam pre nekoliko meseci, a prošle nedelje i režirao kratki film "Još jedan dan". To je priča nadahnuta jednim od poslednjih susreta s mojom bakom. Tako usamljenoj u ambijentu kuće u kojoj je živela ceo život, u 84. godini, ostala joj se samo komunikacija sa zvucima koji su je okruživali. Ovo je film o babi, gavranu, zamrzivaču i poštaru koji uvek prolazi, a ona nikad ne stigne da ga zaustavi. To je priča o prolaznosti i o tome kako čovek odluči da traje još jedan dan. Onaj ko se prepusti i preda, brzo odlazi, a borci odlaze kada oni kažu da je dosta — rekao je glumac.

Podsetimo, glumac je bio u petogodišnjem braku sa koleginicom Marijom Bergam, ali su odlučili da na svoju ljubav stave tačku. Ostali su u bliskim odnosima zbog naslednika Davida.

(Kurir)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".