Нови заплет у десет епизода приказан је синоћ, а емитоваће се викендом, у 21.00 на Суперстар ТВ и од 1. децембра, средом, у 22.00 на Прваој ТВ.

У наставку продукције "Телеком Србија", "Адреналин" и Ред Планет Пицтурес најављују много изненађења, обрта и акције. Аутори друге сезоне су британски сценариста Тони Џордан и Игор Стоименов.

Прва сезона серије приказала је причу о Урошу Перићу (Радивоје Раша Буквић), којем се живот мења после саобраћајне несреће. Урош је у судару само повређен, али девојка која је погинула ћерка је највећег балканског нарко-боса Дардана Берише (Арбен Бајрактарај).

Да би сачувао живот супруге Марије (Лана Барић), ћерке Уне (Милица Гојковић) и сина Видана (Исток Шунтер), Урош под уценом постаје убица. Проницљиви, посвећени и амбициозни инспектори Петрит Коци (Милош Тимотијевић) и Дивна Дукић (Хана Селимовић) прате Уроша у жељи да стану на пут Дардану. Први део се завршио драматично, питањем да ли је Урош спреман да спасе породицу и убије инспектора Петрита. И да ли ће Дардан одржати "бесу".

Фото: Арбен Барјактарај и Рефет Абази, Фото Адреналин продукција

 

- У другој сезони нема главног јунака, већ их је шест. Осим судбинама Уроша, Дардана и Петрита, бавићемо се и причама Луке (Милан Марић), Дритона Берише (Јон Раци) и Иљира Сокољија (Тристан Халилај). Основни покретач радње је спој старије генерације, која се увек држи онога што је речено, без обзира на то да ли је са ове или оне стране закона, и млађих нараштаја, који су потпуно у послу и које не занима ни нација, ни традиција, већ их интересује бизнис. 

Шта значи појам "Беса" 

Реч Беса је албанског порекла, и у народу значи "обећање“, али обећање које се мора одржати под сваку цену. У средњем веку Беса је имала правну снагу и користила се у решавању међуљудских и међуплеменских сукоба и односа у албанском народу. Због тога се она третира као дана реч која је тврђа од камена, највећа светиња коју се не сме прекршити без обзира на последице.

Народ албанског порекла ову реч тумачи на следећи начин:

 “Част Албанца се не може купити“. Још једна изрека каже “Албанац ће радије умрети него погазити реч“ или “Част Албанца је вреднија од злата”.

Појам беса често се везује и за обичај крвне освете.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".