Продуценти овог хит хорора уложили су огроман новац јер су морали из првог и јединог покушаја да усниме тренутак саобраћајне несреће.

- Нису имали право на грешку, јер је све морало бити снимљено из једног покушаја. У тој сцени коришћено је право возило марице и теретни воз. Када се једном возило уништи, оно је неупотребљиво за даље снимање и због тога је све морало да испадне савршено из првог пута - прича извор из продукције серије.

Фото: Јутјуб принтскрин/Firefly Productions

 

 

Према његовим речима, саобраћајка на шинама снимана је из много различитих углова.

- Коришћено је на десетине камера, затим дрон и хеликоптер који су у истовремено снимали сцену из свих могућих углова. Све је то било веома захтевно за снимање свим глумцима јер су имали додатни притисак - каже наш саговорник.

Поједини кадрови "Црне свадбе" снимани су у истом селу где и комедија "Мој рођак са села".

- У питању је село Борач у срцу Шумадије. Тамо се налази гробље на којем инспектор Петар Ћирић (Уликс Фехмиу) кришом посматра обред "Црне свадбе" и где упознаје врачару, баба Микулу (Љиљана Благојевић). У том истом селу снимане су и серије "Немањићи - Рађање краљевине" и "Равна Гора".

Веће улоге у "Црној свадби" редитеља Немање Ћипранића имају и Јелена Ђокић, Славко Штимац, Никола Којо, Тони Михајловски и Небојша Миловановић.

Ово сигурно нисте знали

  • Снимање серије "Црна свадба" трајало је три месеца
  • Почетак радње серије када Митар Стојић (Славко Штимац) убија 12 људи у селу инспирисана је истинитим догађајем када је 2007. године мештанин села Јабуковац код Неготина убио деветоро људи и за тај чин окривио црну магију
  • Анастасија Ђуровић, која у серији игра Иду, била је прва девојчица која се пријавила за ту ролу и одмах је добила улогу
  • Сценарио је писан две године и промењен је укупно 19 пута

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".