Викторија Фераз је студенткиња права и бивша веганка. Некадашњу биљну исхрану заменила је искључиво месом које једе већ седам месеци. Открила је да је решила да одбаци све оно што се назива "веганском пропагандом", те јој се исхрана заснива само на месу, јајима и мало маслаца. Не само да је избацила воће и поврће, већ и шећер и угљене хидрате.

Открила је да је годину дана била веган и да је схватила да је то била "најгора одлука у животу". Откако је одустала од бадемовог и овсеног млека у корист сировог, крављег млека, Викторија тврди да су њени болови у зглобовима, акне и надутост нестали. Обично једе два до четири јаја за доручак са сланином или пљескавицама од говедине, а све то пржи на маслацу.

За вечеру се углавном почасти одресцима испеченим на роштиљу. Викторија на друштвеним мрежама промовише овакав стил живота. Открила је да јој је промена начина исхране побољшала косу, нокте и целокупно здравље. Сада жели да подстакне друге да једу месо јер се, како је рекла, осећа боље него икад.

- Сваки дан ми је другачији јер ми тело говори шта жели. Тренутно, за доручак и вечеру, једем ребарца, печеницу, пуно јаја, сланине, пљескавице, маслац, цео низ производа животињског порекла. Потпуно сам избацила шећер све врсте - воће, угљене хидрате и прерађени шећер. Не једем биљке, не једем поврће, нема дана када их једем - рекла је Викторија и додала:

 

 

- Никада се не бих вратила тој храни јер сам се осећала тако лоше, а сада сам сјајно. Признајем да је најгора одлука у мом животу била да се сложим са тим да је веганство исправно. Имала сам хипотиреозу, речено ми је да ћу с тим морати да се носим до краја живота. Сада видим да то није истина. Мој циљ је био да престанем да узимам лекове - објаснила је у једном од својих снимака.

Викторија је као дете одгајана на исхрани пуној меса, пиринча, махунарки и салата. Често је уживала у слаткишима и пециву за доручак. Након што је годину дана у својим двадесетима прешла на биљну храну, због "веганске пропаганде" и жеље за мршављењем, њено здравље се погоршало. Ипак, лекари су јој рекли да су њена надутост и недостатак енергије нормални.

- Дуго сам јела све што већина људи једе, нисам се ограничавала. Онда сам видела пропаганду о биљној храни и хамбургеру који се састоји само од уља семенки, воде и хемикалија. Прешла сам на ту исхрану јер сам мислила да је исправна. Тотално сам отишла у погрешном правцу, терала сам себе да пијем бадемово или овсено млеко. Такође сам мислила да су људи који пију сирово млеко луди, а нисам схватала да ми је таква исхрана донела само више штете него користи - рекла је Викторија и додала:

 

@vic.ferraz beef short ribs are one of my fav high fat meals #carnivore #fyp #carnivorediet #highfatdiet ♬ original sound - VICTORIA

 

- Имала сам много проблема са цревима попут надутости, осећала сам се уморно, кожа ми је била у ложем стању. Стално су ми се јављали проблеми са синусима и главобоље готово сваки дан. У разговору са многим лекарима, рекла бих им ствари о себи, а они би рекли: 'То је нормално'. Не, то није било нормално и нисам желела да се тако осећам сваки дан - испричала је.

- Са месом је све боље, моја коса, моји зуби, моји нокти. Моје тело се ослободило упала и сада имам довољно енергије, а моје акне су нестале. Поврће са високим уделом оксалата узрокује много упала у нашем телу. Врло ретко поједем неколико боровница, али тренутно се јако трудим да не једем ништа више од тога - закључила је.

БОНУС ВИДЕО:

(Мондо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".