Фотограф дивљих животиња Брент Цизек одлучио је посетити северна језера Миннесоте ради неколико фотографија. Надао се да ће снимити неке интимне сцене животиња у њиховом природном станишту. Али на крају, Брент није имао појма колико ће бити интиман.

“Па, није то била најбоља идеја, тог је дана било прилично ветровито и валови су бацали мој брод у којем год су смеру хтели,” рекао је Цизек за МНН. “Одлучио сам наставити, знајући да је мало вероватно да ћу ишта видети, а још мање моћи фотографирати с валовитом водом.”

фото: Принтскрин/Јутјуб/ Брент Цизек Пхотограпхy

 

Након вожње својим маленим чамцем по језеру, он га затим усмерава према обали. У следећем тренутку угледао је нешто што је изгледало као јато. Кад се приближио, видио је маму патку и неколико пачића. Само што се њих неколико претворило у неколико десетака.

“Што сам се више приближавао, то ми је срце више почео се утркивати јер никад пре нисам сведочио нечему таквом”, објаснио је фотограф. “Кад сам се приближио, група је одлучила почети пливати натраг у језеро, а 'Мама Мергансер' је изашла испред и све су се рибе повукле. Знао сам да ће ово бити прилика за фотографирање која се пружа једном у животу, па сам одмах покушао испалити што више фотографија, само се надајући да ће једна од фотографија испасти.”

фото: Принтскрин/Јутјуб/ Брент Цизек Пхотограпхy

 

Маму супер патке пратило је невероватних 56 пачића. “Пронашао сам једну слику која је била у фокусу и која ми се једноставно свидела”, каже. “Знао сам да ће добро послужити друштвеним мрежама па сам одмах објавио фотографију.” И није требало дуго док његова слика није постала вирална на друштвеним мрежама.

Међутим, на пажљивијим проматрањем показало се да их има још више. “Тада сам с њом успео избројати 76 беба, тако да је успут покупила још беба”, рекао је. “Било је изванредно. Биће ће тужан дан када наставе своју миграцију.”

Највероватније то није било само једно легло, већ мешовита породица. Али упркос томе ова патка је сигурно мама године!

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".