Државни хидрометеоролошки завод најављује за сутра делимично, у централним и источним подручјима и претежно сунчано. До јутра на југу још може бити мало кише, а ујутро је у унутрашњости могућа магла.

До краја дана облачно и ветровито

На Јадрану ће према крају дана доћи до повећања облачности. Ветар на копну углавном слаб, на Јадрану у ноћи и ујутру јак буран са олујним ударима, затим у постепеном слабљењу.

Најнижа јутарња температура ваздуха од 2 до 7, на Јадрану од 11 до 16. Највиша дневна углавном од 10 до 15, на Јадрану од 17 до 22 °Ц.

Пао снег и Словенији

Снег је данас пао и у Словенији, где је забелео Кредарицу која се налази на 2.541 метар надморске висине.

Како смо раније писали, пролазак хладног фронта преко сплитског подручја био је прилично буран. Иако падавине још трају, од 16.30 до 17 сати у Каштел Гомилици је пало 30 литара кише по метру квадратном. Обилан пљусак погодио је подручје Солина, а тамошњи читаоци јављају да су обилне падавине за кратко време изазвале бујичне поплаве.

Детаље о невремену које је погодило Хрватску прочитајте у одвојеном тексту.

У Србији жива пада на нулу, па расте на 30 степени

Да подсетимо, Слободан Совиљ, метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Србије, најавио је да ће захлађење које је стигло у западне и северне делове Србије наставити да се премешта и у остала делове. Па се тако очекује киша, пад температуре и јак северозападни ветар.

Он је навео да се на врховима планина изнад 1.500 метара надморске висине може очекивати и провејавање снега, али, како је истакао, то ће бити симболичне краткотрајне снежне падавине, а не прави снег.

О томе какво ће време бити следеће недеље у Србији прочитајте у одвојеном тексту.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".