Državni hidrometeorološki zavod najavljuje za sutra delimično, u centralnim i istočnim područjima i pretežno sunčano. Do jutra na jugu još može biti malo kiše, a ujutro je u unutrašnjosti moguća magla.

Do kraja dana oblačno i vetrovito

Na Jadranu će prema kraju dana doći do povećanja oblačnosti. Vetar na kopnu uglavnom slab, na Jadranu u noći i ujutru jak buran sa olujnim udarima, zatim u postepenom slabljenju.

Najniža jutarnja temperatura vazduha od 2 do 7, na Jadranu od 11 do 16. Najviša dnevna uglavnom od 10 do 15, na Jadranu od 17 do 22 °C.

Pao sneg i Sloveniji

Sneg je danas pao i u Sloveniji, gde je zabeleo Kredaricu koja se nalazi na 2.541 metar nadmorske visine.

Kako smo ranije pisali, prolazak hladnog fronta preko splitskog područja bio je prilično buran. Iako padavine još traju, od 16.30 do 17 sati u Kaštel Gomilici je palo 30 litara kiše po metru kvadratnom. Obilan pljusak pogodio je područje Solina, a tamošnji čitaoci javljaju da su obilne padavine za kratko vreme izazvale bujične poplave.

Detalje o nevremenu koje je pogodilo Hrvatsku pročitajte u odvojenom tekstu.

U Srbiji živa pada na nulu, pa raste na 30 stepeni

Da podsetimo, Slobodan Sovilj, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, najavio je da će zahlađenje koje je stiglo u zapadne i severne delove Srbije nastaviti da se premešta i u ostala delove. Pa se tako očekuje kiša, pad temperature i jak severozapadni vetar.

On je naveo da se na vrhovima planina iznad 1.500 metara nadmorske visine može očekivati i provejavanje snega, ali, kako je istakao, to će biti simbolične kratkotrajne snežne padavine, a ne pravi sneg.

O tome kakvo će vreme biti sledeće nedelje u Srbiji pročitajte u odvojenom tekstu.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".