Наталија Нешковић из Прокупља у Србији, и Бењамин Мургузовић из Тузле у Босни и Херцеговини, рекли су своје судбоносно "да" 13.10. 2023. године, после годину и по дана везе. Узевши презиме од супруга, Наталија је доказала да љубав заиста не познаје ограничења.

Овај млади брачни пар одлучио је да се венча у Цириху, у Швајцарској, где тренутно и живи, мада, како каже Наталија, постоји могућност да се у неком тренутку врате или у њен Топлички крај или у његову родну Тузлу.

- Упознали смо се преко наше заједничке другарице и од првог дана смо веровали да је то то. Тренутно живимо у Цириху, где смо се управо и венчали, али опет не значи да нас даљи живот неће вратити у моје или његово родно место - прича Наталија за "Блиц" на дан свог венчања.

У почетку љубав је била неприхватљива

Како је на почетку њихове везе реаговала околина и да ли је постојао неко ко их није подржавао, испричала нам је Наталија искрено.

- Моји родитељи су од почетка мене и њега подржали, као и његова мајка, али је наша прича била неприхватљива за наше друштво и околину. Тешко је људима објаснити љубав између особа различитих вера, посебно када сте из мале средине - признала је она.

Бењамин и Наталија су се, иако млади на брак одлучили онда када су схватили да су створени једно за друго и да су најјачи када су заједно.

- На брак смо се одлучили како бисмо нашу љубав подигли на неки виши ниво, како би је озваничили, али и доказали да смо најбољи само када смо заједно - каже она.

"Неговаћемо обе вере"

Када су различите вере у питању, објаснила нам је да се нико не одриче своје, те да ће неговати и поштовати обе вере, како и сматрају да је најбоље.

- Негујемо и неговаћемо обе вере. Када мало боље упознамо Куран, тек онда ћемо схватити колико је то све једно исто и схватићемо да је Бог исти за све нас, само га другачије зовемо. Али на крају дана схватимо да смо сви ми људи, и да не треба да мрзимо и делимо људе по вери или боји коже - рекла је она за "Блиц" те додала да је заправо најсрећнија када празнике проводе заједно и када упознају различите навике оног другог.

А онда је имала поруку за све који су икада помислили да су разлике било које врсте јаче од љубави.

- Желим да поручим да мржња међу људима не води никуда, сви смо ми људи, све је нас један те исти Бог створио за живот на овој планети. Да поседујем неку моћ одмах бих обрисала ратове који су били и сву мржњу међу људима - закључила је Наталија.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".