Јелена је гостовала у емисији "Блиц дан", па признала да није перфекциониста какав је била и да су је таквом деца научила. 

- Деца су ме научила да се заузмем за себе, јер су они такви и захвална сам што су се баш такви родили. Уз њихову помоћ сам напустила ту идеју о савршености. Новак и ја данас не можемо да их васпитавамо онако како су наши родитељи васпитавали нас јер је сада неко друго време. Тара и Стефан проводе доста времена у вртићима, иду на тренинге, имају организоване активности, а ми родитељи треба да се снађемо у тим модерним изазовима. С друге стране, суштина васпитања је да само треба да им преносимо љубав – рекла је Ђоковићева.

Стефан и Тара су рођени под теретом славе, али Јелена је рекла да не жели да својој деци ружичасте наочаре скида сама: 

-Често уи шали знам да им кажем: „Е да сам ја тако одговорила свом тати, како би се другачија провела“, а они ми само кажу“ „Па шта“...увек има проблема и изазова.

- Не желим да моју децу припремам на то да је живот суров, то ће сами откривати. Са њима делим неке своје минималне проблеме, а они мени увек могу да се пожале. Ја сам ту да их усмерим, они су своји, јер на овај свет нису дошли као једна бела табла.

Јелена је открила да јој раздвајање од деце тешко пада: 

- Не раздвајам се често од њих. Када је Новак на путу ја сам са децом, а ево сада док сам ја била на регионалној турнеји он их је пазио. Привилегија је имати партнера као што је Новак, заиста – рекла је Јелена.

На питање да ли је гризе савест када оде од њих, кроз осмех је рекла:

- Искрено, не дозвољавам то себи јер ми прија да некада мало одем од деце. Прија ми јер се вратим много боља, ужелим се и имам више стрпљења за њихове потребе, а то је сваком родитељу потребно.

БОНУС ВИДЕО: