Против Стефана подигнута је кривична пријава, јер је прекршио закон о добробити животиња. Међутим, Прво основно јавно тужилаштво саопштило је да нема законског основа за покретање кривичне пријаве против њега.


- Прво основно јавно тужилаштво у Београду је након достављања Извештаја о поступању МУП РС, ДП, ПУ за град Београд, УКП, одељење за сузбијање привредног криминала, а по захтеву за прикупљање потребних обавештења овог тужилаштва, нашло да нема законског основа за покретање кривичног поступка против Стефана Јанковића, имајући у виду да је утврђено да је исти наведену животињу држао искључиво за потребе снимања видео записа и потом је вратио власнику, а против ког је поднета кривична пријава надлежном тужилаштву и од ког је одузета животиња која представља строго заштићену животињску врсту - наводи се у саопштењу.

Полиција је обавила претрес по захтеву Посебног тужилаштва за Високотехнолошки криминал на две локације, међутим, животиње нису пронађене. Јанко је приведен и саслушан, док тужилаштво проверава његову одбрану.

Јутјубера нису задржали, јер се ради о снимку пре годину дана.

(Блиц) 

БОНУС ВИДЕО: