Двојицу мушкараца, 34 и 39 година, очевици су пријавили полицији, наводећи да су претукли Србина и побегли. За њима су јутрос биле расписане потернице. Њихови браниоци су се успротивили њиховом притвору уз образложење да докази против њих нису адекватни.

- Суд је одбио њихову жалбу. У суботу нешто пре три сата ујутру, 29-годишњи Србин, стални становник Кипра, у алкохолисаном стању је напустио паб после свађе са девојком. Док се жртва кретала на исток дуж обале, 39-годишњи осумњичени му је пришао и снажно га ударио у груди, бацивши га на тротоар. Србин је покушао да устане, али га је 39-годишњак још једном гурнуо на земљу - наводе извори кипарских медија.

Према изјавама очевидаца, друге присутне особе одвеле су другог осумњиченог са лица места. Међутим, тада се појавио други осумњичени.

- Неколико тренутака касније, према извештајима, 34-годишњи осумњичени је почео да удара и шутира 29-годишњака док је био на тротоару. Србин је на крају успео да устане и покушао да побегне трчећи кроз паркинг. Тада је излетео на коловоз у правцу истока и ударио га је аутомобил којим је управљао 29-годишњи кипарски Грк - наводе извори за портал Ин-цyпрус.

Исти извори кажу да је 34-годишњак пријавио инцидент у полицијској станици Јермасогија, тврдећи да га је жртва напала и да су се њих двојица сукобили.

- Свађа и туча је забележена камером за видео-надзор са оближње зграде и полиција је узела тај видео материјал. Овај 34-годишњак је негирао било какву умешаност, а други осумњичени је признао да је гурнуо жртву на земљу - додају извори.

Обдукција ће сутра утврдити тачан узрок смрти. Возач аутомобила који је прегазио Србина, иначе запосленог као обезбеђење у клубу у Лимасолу, је ухапшен због случаја изазивања смрти из нехата,. Он је после саслушања пуштен да се брани са слободе.

Подсетимо, Србин је настрадао у суботу око три сата после поноћи, а најпре се веровало да је у питању несрећан случај, односно да га је ударио аутомобил док је претрчавао коловоз. Међутим, истрага је довела до преокрета, па се сада смрт Србина третира као убиство.

БОНУС ВИДЕО: