Тела су допремљена погребним возилима Косовске Митровице, а породице су јуче први пут виделе своје најмилије, допремљене, како сазнајемо, у врећама и покривене чаршавима.

У оближњој капели чланови породица, како и налажу наши православни обичаји, своје најмилије су дотерали, пресвукли, да би их потом последњи пут одвезли до својих кућа.

Малобројне новинарске екипе биле су на путу испред капеле, где су непосредно пре допремања тела дефиловала возила тзв. косовске полиције, Еулекса и Кфора. Тешку, мучну тишину у капели и око ње јуче су прекидали само јецаји и тихи разговори новинара и окупљених грађана.

Фото: Д. Зечевић

 

 

- Пролазе само да извиде ситуацију - коментарисао је један од грађана гледајући полицијска возила. Каже да се велика неправда слила на убијене Србе, њихове породице, али и читав српски народ ван Косова и Метохије.

- Од 1999. године и доласка међународних снага на Косово и Метохију Срби су убијани, угњетавани, терорисани... Немају слободу кретања, протерани су са својих огњишта, из кућа, станова, градова, са радних места.... И на све то та међународна заједница није реаговала, нити је то тај демократски свет желео да види и чује. Када су Албанци из шума убијали војнике и полицијаце тадашње Савезне Републике Југославије, регуларне државе и регуларне формације, они су били "ослободиоци". А када се Срби боре за своја права, када хоће да заштите своје породице од терора Приштине, онда су "терористи" - каже револтирано један од саговорника не желећи да му спомињемо име.

Љутито додаје да сви на свету имају право да се боре за своја основна људска и демократска права и да уређују своје животе осим Срби са Косова и Меотхије који су таоци Куртијеве власти, али и међународних мисија.

- Страшно је и престрашно којем смо терору изложени годинама. То се више не да трпети, јер тзв. косовска полиција на сваком кораку демонстрира силу. Ето видите, и мало пре колико је њихових возила прошло док очекујемо тела наших убијених комшија - закључује саговорник. 

(Новости)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".