Драган С. (61) ухапшен је у петак увече у селу Репинце код Владичиног Хана, због сумње да је кухињским ножем пререзао врат својој супрузи Душанки С. (55).

Жена је од повреда преминула на месту, а у локви крви ју је затекла ћерка када је са својим дететом дошла из града кући.

Како сазнајемо, злочин се догодио око 21.30 сати, а претпоставља се да је осумњичени био пијан у том тренутку и да је свему претходила свађа супружника, који су били у процесу развода брака.

Остао без посла

- Душанка је пре извесног времена поднела захтев за развод. Чини ми се да је тај процес био малтене готов, само се чекало правоснажно решење. Иако нису неко време живели као муж и жена, Душанка и Драган су живели под истим кровом. Деловали су јако фино, са њима нико у комшилику није имао проблема. За њу нарочито, па ни за њега, не можемо да кажемо ништа лоше - кажу комшије из села.

Како додају, Драган и Душанка су живели као подстанари у селу Репинце већ годинама. Он је радио у једној фабрици у Владичином Хану која је у стечају и остао је без посла.

- Сина је завршио факултет и живи са породицом у другом граду. Ћерка живи са њима. Душанка је била дугогодишњи радник дома здравља у Владичином Хану. Радила је као спремачица - испричали су нам мештани.

Колеге убијене жене кажу да је она била примерен радник, да никада није правила проблеме и да је с њом било задовољство проводити време.

- Изузетан радник и добра особа. Све најбоље можемо да кажемо о њој, ово је страшно што се десило, у шоку смо - наводе запослени у Џ у Владичином Хану.

Како кажу, у петак је нарочито било тешко њиховим колегама из Службе Хитне помоћи који су отишли по позиву у Репинце, не знајући да ће тамо затећи своју мртву колегиницу.

- Радници Хитне помоћи сазнали су на лицу места да је убијена жена заправо Душанка. Они су позвани због саме процедуре, кад се деси такав случај Хитна помоћ излази на терен. Све се то издешавало у касним вечерњим сатима. Ко не би био у неверици да чује такву вест. У шоку су и запослени у Хитној служби, а како да не буду кад су радили са том женом у истом колективу - наводи наш извор.

Били сами у кући

Како Курир незванично сазнаје, Драган. С. је у тренутку кад је насрнуо ножем на супругу био под дејством алкохола.

- У моменту злочина њих двоје су били сами у кући. Ћерка није била код куће, а када се вратила затекла је ужасну сцену. Позвала је Хитну помоћ и полицију, али нажалост, за њену мајку није било спсаса. И осумњичени Драган је био на месту злочина, није бежао. Нож којим је починио злочин пронађен је у кући - наводи наш извор и додаје да се још увек не зна шта је био конретан повод за страшан злочин.

Наложена обдукција тела

Из Вишег јавног тужилаштва у Врању, које води истрагу, навели су да је тужилац обавио увиђај, као и да је наложена обдукција тела, коју ће обавити Завод за судску медицину из Ниша.

- Извршилац је пронађен на месту извршења кривичног дела убиства, одмах је ухапшен и одређено му је задржавање. У законском року ће бити приведен у тужилаштво ради саслушања - стоји у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Врању.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: