Чекајући аутобус

У среду, дан пре него што је испливало беживотно тело Маје Одаловић из реке Ибар, комшије су приметиле жртву како на аутобуској станици у селу Доња Врба код Краљева. Тог кобног дана је аутомобилом марком Фолксваген Голф 4 дошао осумњичени Мурат Пепић и пришао Маји Одаловић.

''Наводно је дошао да јој преда кључеве од аутомобила, који јој је регистровао. Било је то у среду око 18. Од тада је нисмо видели'', рекла је комшиница за Курир.

''Улази у кола, убићу те!'', викао је осумњичени, сведоче комшије. Ухватио је Мају за руку, увукао у ауто и отишао. Тада јој се губи сваки траг.

Тело возио 120 километара?

Полицијска истрага је показала да се сумња да је Мурат ликвидирао Мају још у Краљеву у његовом аутомобилу. Мртво тело, након ликвидације, сумња се да је Мурат возио више од 120 километара даље где је бацио беживотно тело у реку Ибар, код села Рибарићи.

''Једино што је извесно јесте да тело није дуго било у хладној води ове реке. Близу места на коме је нађена крв, полиција је убрзо пронашла и делове женске одеће, јакну без рукава и женску капу'', рекао је извор Куриру.

Почетак истраге

У насељу Рибарићи у Тутину је у реци Ибар пронађено беживотно тело Маје, тада још непознате женске особе ''без трагова насиља''. Међутим, нађена је и јакна и капа у близини, а на удаљености од око 40 метара су пронађени и трагови крви. Тело су пронашли риболовци, навела је Република.

 

 

Обдукција је показала да је пронађена рана у пределу главе и да је у питању извршено кривично дело. Истрага за убицом, тада још непознате женске особе, је почела.

Пронађено место злочина

Полицијска потрага за Тутинцем је почела потрагом за аутомобилом, јер су поред свежих трагова крви пронађени и трагови гума. Полицијске патроле су се активирале како би пронашле осумњиченог.

Едис Арифовић, заменик вишег јавног тужииоца у Новом Пазару потврдио је да је нађен Фолксваген голф 4 и да је форензички прегледан.

У овом тренутку, М.П. још није пронађен и кренула је опсежна потрега за њим.

''Осумњичени је могао да побегне на Косово, прелаз Брњак је на само петнаестак километара, а до границе са Црном Гором је нешто мање. Ово је пространо, ненастањено, пошумљено подручје, јако тежак терен, што је осумњичени лако могао да искористи и побегне или се сакрије. Питање је и колико је времена прошло од убиства до проналажења тела, односно, колико је времена за бекство имао'', навео је неименовани извор за Курир.

Пронађен убица

Тутинац Мурат Пепић, за ког се сумња да је убио Мају Одаловић, је пронађен мртав. Његово тело је полиција пронашла у напуштеној кући у селу Врба око 20 километара даље од места где је пронађено тело Маје Одаловић, а у близини његове куће у селу Драга.

Наводно, себи је пуцао у главу, али је увиђај у току. Полиција је претпоставила да је Мурат убио Мају у селу Врба код Краљева. Истрага је указала на то да се ликвидација десила у селу Врба код Краљева, а да је осумњичени себи одузео живот стотинак километара даље у истоименом селу.

Ко је Маја Одаловић?

Фото: Фејсбук принтскрин

 

За убијену Мају су сви имали речи хвале. Она је живела као подстанар са малолетним дететом и оцем, који је због посла често био на терену.

''Била је велики човек. Дружељубива и спремна сваком да помогне. Боловала сам од короне, а она је дошла да ме негује. Ковид је добила и моја ћерка и, опет, ето Маје да нам помаже. Ризиковала је да се инфицира, али је нама помагала. Таква је она била'', навела је комшиница за Курир.

Иза себе има један неуспешни брак из кога је имала једно дете.

''Живела је овде више од десетак година, иначе је разведена. Радила је у фабрици "Леони", а све слободно време посвећивала је детету. Борила се као самохрана мајка да дете има све. Њен бивши супруг није се овде ни појављивао. Она је детету била и мајка и отац'',

Њен бивши муж је тренутно у затвору, рекао је свекар Маје Одаловић Милорад Лазаревић, наводећи да је имао проблема са наркотицима, али и алкохолом.

''Млад је и неодговоран. Радили смо у иностранству и мало нам је изостала контрола над њим. Упао је у лоше друштво, и алкохол и дрога су му разорили породицу'', објаснио је Лазаревић.

Комшије наводе да је са Косова и Метохије и да је са породицом дошла у Краљево 1999. године.

Ко је Мурат Пепић?

 

 

Мурат Пепић је осумњичени за убиство Маје Одаловић у селу одакле је немају лепе речи о њему.

''Затечен сам као човек и као мештанин села Драга вешћу од јуче. Страшна је вест да је Мурат Пепић урадио такву ствар и да је злочинац. Боље бих поднео да сам чуо да се сатро негде или како год изгубио главу и живот него што је то урадио. Цело село је у шоку и треба да плати за злоћин. Обрукао је све нас, а не само своју породицу'', навео је председник МЗ Драга Мушина Тахир.

Додаје да је био ''чудан'' и ''несталан'', а да нису имали честе контакте. Са друге стране, његов син је покупио речи хвале.

''Чудноват је то био човек. Живео је и у Немачкој, а има сина из првог брака који је добар момак. Жао ми њега што ће да носи терет таквог оца'', испричао је Тахир за Републику.

У новогодишњој ноћи 2001. године је испребијан од стране полиције када је после пијанства и туче у локалу ушао у сукоб са службеним лицима. Касније је водио спор са полицијом који су га држали на оку још од кад је са братом држао кафану у Тутину. Деведесетих се одселио у Немачку. Често је посећивао кафане, живео боемским животом, повремено се чак и враћао у Немачку.

Патолошки љубоморан

Однос Маје и Мурата још није скроз познат, али су у најмању руку били пријатељи. Летос је гостовала код Мурата у Сутомору.

''Била је то нека пријатељска веза, али је све пукло када је Мурат постао насилан. Летос ју је претукао у Црној Гори, па је Маја то пријавила тамошњој полицији, али нико није реаговао. Од тада је прекинула сваки контакт с њим, али је он ипак повремено долазио и наваљивао да се помире'', објаснила је комшиница за Курир.

Међутим, незванична сазнања говоре да су Маја и Мурат били у емотивној вези, а комшије наводе да је живела у страху од Мурата и да се плашила да заспи сама.