Више јавно тужилаштву у Зајечару потврдило је за „Новости“ информацију да су стигла прва ДНК вештачења и да на њима нема биолошких трагова Данке Илић, двогодишње девојчице чији је нестанак пријављен 26. марта у Бањском Пољу код Бора.

- Стигло нам је првих неколико извештаја, тек један део трагова који се вештачи, а вештачи се много предмета. У тим пристиглим резултатима ДНК вештачењима нема биолошких трагова девојчице – каже за „Новости“ Миодраг Цановић, тужилац ВЈТ из Зајечара.

Он нам је потврдио да се вештачи око 500 трагова пронађених у службеном возилу ЈКП „Водовод“ за које се сумња да су га Дејан Драгојевић и Срђан Јанковић користили приликом извршења кривичног дела, али и да се вештачи одећа, обућа осумњичених, предмети и алати из њихових домаћинстава и трагови пронађени на терену. Вештачи се ГПС уређај из службеног возила "Водовода", како би се утврдили параметри кретања Драгојевића и Јанковића на дан нестанка девојчице.

Међу пристиглим извештајима Националног центра за криминалистичку форезнику има и предмета из службеног возила градског „Водовода“ који су на дан нестанка девојчице возили осумњичени.

-То свакако нису сви трагови. Ми тек очекујемо да пристигну и остали – наводи Цановић.

БОНУС ВИДЕО: