Čekajući autobus

U sredu, dan pre nego što je isplivalo beživotno telo Maje Odalović iz reke Ibar, komšije su primetile žrtvu kako na autobuskoj stanici u selu Donja Vrba kod Kraljeva. Tog kobnog dana je automobilom markom Folksvagen Golf 4 došao osumnjičeni Murat Pepić i prišao Maji Odalović.

''Navodno je došao da joj preda ključeve od automobila, koji joj je registrovao. Bilo je to u sredu oko 18. Od tada je nismo videli'', rekla je komšinica za Kurir.

''Ulazi u kola, ubiću te!'', vikao je osumnjičeni, svedoče komšije. Uhvatio je Maju za ruku, uvukao u auto i otišao. Tada joj se gubi svaki trag.

Telo vozio 120 kilometara?

Policijska istraga je pokazala da se sumnja da je Murat likvidirao Maju još u Kraljevu u njegovom automobilu. Mrtvo telo, nakon likvidacije, sumnja se da je Murat vozio više od 120 kilometara dalje gde je bacio beživotno telo u reku Ibar, kod sela Ribarići.

''Jedino što je izvesno jeste da telo nije dugo bilo u hladnoj vodi ove reke. Blizu mesta na kome je nađena krv, policija je ubrzo pronašla i delove ženske odeće, jaknu bez rukava i žensku kapu'', rekao je izvor Kuriru.

Početak istrage

U naselju Ribarići u Tutinu je u reci Ibar pronađeno beživotno telo Maje, tada još nepoznate ženske osobe ''bez tragova nasilja''. Međutim, nađena je i jakna i kapa u blizini, a na udaljenosti od oko 40 metara su pronađeni i tragovi krvi. Telo su pronašli ribolovci, navela je Republika.

 

 

Obdukcija je pokazala da je pronađena rana u predelu glave i da je u pitanju izvršeno krivično delo. Istraga za ubicom, tada još nepoznate ženske osobe, je počela.

Pronađeno mesto zločina

Policijska potraga za Tutincem je počela potragom za automobilom, jer su pored svežih tragova krvi pronađeni i tragovi guma. Policijske patrole su se aktivirale kako bi pronašle osumnjičenog.

Edis Arifović, zamenik višeg javnog tužiioca u Novom Pazaru potvrdio je da je nađen Folksvagen golf 4 i da je forenzički pregledan.

U ovom trenutku, M.P. još nije pronađen i krenula je opsežna potrega za njim.

''Osumnjičeni je mogao da pobegne na Kosovo, prelaz Brnjak je na samo petnaestak kilometara, a do granice sa Crnom Gorom je nešto manje. Ovo je prostrano, nenastanjeno, pošumljeno područje, jako težak teren, što je osumnjičeni lako mogao da iskoristi i pobegne ili se sakrije. Pitanje je i koliko je vremena prošlo od ubistva do pronalaženja tela, odnosno, koliko je vremena za bekstvo imao'', naveo je neimenovani izvor za Kurir.

Pronađen ubica

Tutinac Murat Pepić, za kog se sumnja da je ubio Maju Odalović, je pronađen mrtav. NJegovo telo je policija pronašla u napuštenoj kući u selu Vrba oko 20 kilometara dalje od mesta gde je pronađeno telo Maje Odalović, a u blizini njegove kuće u selu Draga.

Navodno, sebi je pucao u glavu, ali je uviđaj u toku. Policija je pretpostavila da je Murat ubio Maju u selu Vrba kod Kraljeva. Istraga je ukazala na to da se likvidacija desila u selu Vrba kod Kraljeva, a da je osumnjičeni sebi oduzeo život stotinak kilometara dalje u istoimenom selu.

Ko je Maja Odalović?

Foto: Fejsbuk printskrin

 

Za ubijenu Maju su svi imali reči hvale. Ona je živela kao podstanar sa maloletnim detetom i ocem, koji je zbog posla često bio na terenu.

''Bila je veliki čovek. Druželjubiva i spremna svakom da pomogne. Bolovala sam od korone, a ona je došla da me neguje. Kovid je dobila i moja ćerka i, opet, eto Maje da nam pomaže. Rizikovala je da se inficira, ali je nama pomagala. Takva je ona bila'', navela je komšinica za Kurir.

Iza sebe ima jedan neuspešni brak iz koga je imala jedno dete.

''Živela je ovde više od desetak godina, inače je razvedena. Radila je u fabrici "Leoni", a sve slobodno vreme posvećivala je detetu. Borila se kao samohrana majka da dete ima sve. NJen bivši suprug nije se ovde ni pojavljivao. Ona je detetu bila i majka i otac'',

NJen bivši muž je trenutno u zatvoru, rekao je svekar Maje Odalović Milorad Lazarević, navodeći da je imao problema sa narkoticima, ali i alkoholom.

''Mlad je i neodgovoran. Radili smo u inostranstvu i malo nam je izostala kontrola nad njim. Upao je u loše društvo, i alkohol i droga su mu razorili porodicu'', objasnio je Lazarević.

Komšije navode da je sa Kosova i Metohije i da je sa porodicom došla u Kraljevo 1999. godine.

Ko je Murat Pepić?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Murat Pepić je osumnjičeni za ubistvo Maje Odalović u selu odakle je nemaju lepe reči o njemu.

''Zatečen sam kao čovek i kao meštanin sela Draga vešću od juče. Strašna je vest da je Murat Pepić uradio takvu stvar i da je zločinac. Bolje bih podneo da sam čuo da se satro negde ili kako god izgubio glavu i život nego što je to uradio. Celo selo je u šoku i treba da plati za zloćin. Obrukao je sve nas, a ne samo svoju porodicu'', naveo je predsednik MZ Draga Mušina Tahir.

Dodaje da je bio ''čudan'' i ''nestalan'', a da nisu imali česte kontakte. Sa druge strane, njegov sin je pokupio reči hvale.

''Čudnovat je to bio čovek. Živeo je i u Nemačkoj, a ima sina iz prvog braka koji je dobar momak. Žao mi njega što će da nosi teret takvog oca'', ispričao je Tahir za Republiku.

U novogodišnjoj noći 2001. godine je isprebijan od strane policije kada je posle pijanstva i tuče u lokalu ušao u sukob sa službenim licima. Kasnije je vodio spor sa policijom koji su ga držali na oku još od kad je sa bratom držao kafanu u Tutinu. Devedesetih se odselio u Nemačku. Često je posećivao kafane, živeo boemskim životom, povremeno se čak i vraćao u Nemačku.

Patološki ljubomoran

Odnos Maje i Murata još nije skroz poznat, ali su u najmanju ruku bili prijatelji. Letos je gostovala kod Murata u Sutomoru.

''Bila je to neka prijateljska veza, ali je sve puklo kada je Murat postao nasilan. Letos ju je pretukao u Crnoj Gori, pa je Maja to prijavila tamošnjoj policiji, ali niko nije reagovao. Od tada je prekinula svaki kontakt s njim, ali je on ipak povremeno dolazio i navaljivao da se pomire'', objasnila je komšinica za Kurir.

Međutim, nezvanična saznanja govore da su Maja i Murat bili u emotivnoj vezi, a komšije navode da je živela u strahu od Murata i da se plašila da zaspi sama.