У посним данима, ако вам се једе нешто слатко, а љубитељ сте чоколаде, спремили смо вам изузетан рецепт за кремасти чоколадни колач који се топи у устима.

Фото: Схуттерстоцк

 

За овај брзи колач вам није потребно много састојака, а ни много вештине.

Састојци: 

  • 400г брашна
  • 6 кашика какаа
  • 330г шећера
  • 2 кашичиће соде бикарбоне
  • 1 цеђена поморанџа
  • 150мл уља
  • 450мл воде
  • 1 ванил шећер
  • 100г сецканог ораха

за глазуру:

  • 100г какаа
  • 250г шећера у праху
  • 50мл уља
  • 100мл топле воде

Припрема

Укључите рерну да се загреје на 175 степени.

Припремите тепсију величине 34 x 26 центиметра и науљите је.

У посуди за мешање ставите све суве састојке, а у другој, посебној посуди помешајте воду, уље и поморанџин сок.

Преспите све састојке, измешајте и истресите у тепсију.

Пеците колач око пола сата, односно док се крајеви колача не одвоје од тепсије, а чачкалица када се забоде у средину изиђе чиста, без трагова теста.

У посебној шерпици загрејте воду, доспите какао и остале састојке и мешајте док се све лепо не сједини.

Печени колач премажите са припремљеном глазуром. Када се колач охлади, можете да га послужите.

Пријатно! 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".