U posnim danima, ako vam se jede nešto slatko, a ljubitelj ste čokolade, spremili smo vam izuzetan recept za kremasti čokoladni kolač koji se topi u ustima.

Foto: Shutterstock

 

Za ovaj brzi kolač vam nije potrebno mnogo sastojaka, a ni mnogo veštine.

Sastojci: 

  • 400g brašna
  • 6 kašika kakaa
  • 330g šećera
  • 2 kašičiće sode bikarbone
  • 1 ceđena pomorandža
  • 150ml ulja
  • 450ml vode
  • 1 vanil šećer
  • 100g seckanog oraha

za glazuru:

  • 100g kakaa
  • 250g šećera u prahu
  • 50ml ulja
  • 100ml tople vode

Priprema

Uključite rernu da se zagreje na 175 stepeni.

Pripremite tepsiju veličine 34 x 26 centimetra i nauljite je.

U posudi za mešanje stavite sve suve sastojke, a u drugoj, posebnoj posudi pomešajte vodu, ulje i pomorandžin sok.

Prespite sve sastojke, izmešajte i istresite u tepsiju.

Pecite kolač oko pola sata, odnosno dok se krajevi kolača ne odvoje od tepsije, a čačkalica kada se zabode u sredinu iziđe čista, bez tragova testa.

U posebnoj šerpici zagrejte vodu, dospite kakao i ostale sastojke i mešajte dok se sve lepo ne sjedini.

Pečeni kolač premažite sa pripremljenom glazurom. Kada se kolač ohladi, možete da ga poslužite.

Prijatno! 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".