Јапанска кајгана је спој фантастичног укуса и ваздушасте структуре. Када је једном направите на овај начин, ретко ћете се враћати оном старом. Обожавају је и највећи гурмани, осваја све при првом залогају и нико се не зауставља ан једној порцији.

ФОТО: Схуттерстоцк

 

Састојци:

  • 4 јаја
  • 1 кашичица пиринчаног вина за кување
  • 2 кашичице соја соса
  • прстохват шећера
  • мало супе из кесице размућене у врло мало воде (довољна је једна кашика)
  • мало путера.

Фото: Профимедиа

 

 

Припрема:

Јаја, пиринчано вино, шећер и мало супе размућене у води помешајте у ванглици, али водите рачуна да се не направи пена.

У тигању растопите мало путера на средњој температури и сипајте отприлике трећину смесе. Кад смеса мало очврсне, помоћу штапића мотајте у ролат према средини. На празан простор у тигању сипајте пола преостале смесе, па кад очврсне, ролат намотајте назад. Понављајте док не потрошите сву смесу од јаја.

 

 

Водите рачуна да се јаја добро испеку!

По жељи, док су је смеса од јаја још ровита, сипајте мало ренданог качкаваља или измрвљеног сира - биће још укусније!

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".