Српски кошаркашки репрезентативац Никола Јовић један је од најталентованијих наших играча, а мало је фалило да никада не видимо његову магију са наранџастом лоптом, јер је двадесетогодишњак био виђен као једна од узданица српског ватерпола.

Фото: ФИБА Баскетбалл

 

Никола је до 14. године тренирао ватерполо у Партизану и био је репрезентативац, што је у подкасту "Под капицом" испричао чувени тренер Стефан Ћирић.

- Био је момак, ја му сад не знам име, знам презиме - Јовић, рођен 2003. године. Био је увек тренирао са старијима, рецимо 2001. и 2002. годиште, па је један дан дошао и рекао: "Тренеру, ја више не бих". "Како нећеш дете, па имаш прави пут, тренираш са старијима, играш за репрезентацију?" Каже да се њему можда мало више свиђа кошарка… – открио је Ћирић.

 


То да у кошарци крчи пут на сјајан начин тренер је открио када је једнога дана читао у новинама о Николи док је играо за јуниоре Меге.

- И пре неки дан читам у новинама на јуниорском лигашком турниру да је покупио све награде. Најбољи стрелац, МВП… Веруј ми да нисам знао да је то овај момак из Меге, променио је спорт иако је био јако талентован за ватерполо. Ја сам сазнао тек пре пар дана, мислио сам да је престао да се бави спортом. Видео сам слику, годиште се поклапа, лик је и даље исти и неко ми од колега рекао ко га је тренирао у школи пливања да је то он. Није неко онако, него је имао прави пут, тренирао са две године старијима у Партизану, значи да нешто тренери виде и да постоји пројекција за њега – изненадио се тада.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".