Селектор кошаркашке репрезентације Србије, Светислав Пешић познат је, осим по великом кошаркашком знању, и као човек који вреднује породицу и породичне вредности. Један је од најтрофејнијих европских тренера и члан Куће славних ФИБА, а с репрезентацијом СР Југославија освојио је Светско првенство и Европско првенство, док је с Немачком освојио ЕП.

Изградио је веома успешну каријеру, док му је велика подршка у свему његова супруга Вера која је некада и сама била кошаркашица.

Наиме, играла је за сарајевски "Железничар" будући да одатле и долази. Пешић никада неће заборавити да је знао да је она жена његовог живота када ју је упознао а одгајили су двоје деце у успешне одрасле људе.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Pesic (@pesic7)

Занимљиво је да су сви чланови породие Пешић играли кошарку. Марко је спортски директор у Бајерну, Ивана је у Барселони и обоје живе кошаркашке животе. Ивана се удала за Јаглу, доскорашњег репрезентативца Немачке, а Маркова супруга једина није у кошарци, али воли све Пешиће и навија за њих.

- Ја сам увек говорио да нам треба тренер који треба да проведе времена на терену и то значи да сам у послу и да радим. Морао сам подуже да размишљам, било је испитивања јавности, а видим да је јавност била задовољна, почели су да се јављају пријатељи, колеге. Ја не живим овде и сада ћу највише времена проводити овде, дуже ћу бити и живети овде, радити на кошарци, даћу себе. Сигуран сам да ће бити резултата, добио сам подршку породице и то ми је било најважније. Марко кад је чуо, рекао је ‘шта чекаш, преузимај то’. То је било емотивно, хтео је да игра за Србију и Југославију, али није имао прилику. Вера, супруга, рекла је да немамо само олимпијску медаљу, па сада имамо додатне циљеве и мотиве, описао је улогу сина и супруге Пешић.

 

 

Судећи према Пешићевим речима, супруга Вера је стуб породице, у прилог чему говори чињеница да је сопствену каријеру подредила његовој, као и породици.

- Вера је бивша кошаркашица и она је каријеру подредила породици мојој каријери. Без такве подршке и помоћи нема успеха, не можеш да функционишеш. Она познаје кошарку, понекад и превише (смех). Жели да ми помогне па некад сувише саветује, а ја онда покушавам да направим селекцију тих савета... Када мој тим изгуби утакмицу, изађем са њом да се прошетамо, да прођу мука и разочарање, па јој кажем: "Што са толико уложио у тог играча, а он нема реакцију какву сам очекивао?!". Вера ме пита: "Добро, а ко је тренер", одговорим јој: "Како ко је тренер? Ја сам тренер". Дода: "Па тренеру, доноси одлуке. Ако те не слуша, стави га на клупу (смех)". Кошарка је честа тема у нашој породици, али има и доста других ствари, испричао је Пешић.

 

 

Осим тога што је велики стручњак, Пешић је и велики шаљивџија. На једној конференцији му је током излагања зазвонио телефон, а како је то био позив супруге, Пешић је устао, поздравио новинаре и уз смех свих присутних напустио салу.

 

 

- Сигурно ме зове жена. Чека ме испред. Ево, лепо сам рекао - констатовао је он пре изласка.

Блиц.жена

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".