Митар важи за једног од најпопупларнијих певача. Бројне генерације на прославама радо певају његову познату песму "Не може нам нико ништа". Певач није штедео речи када су у питању песме које певају његове млађе колеге. 

- Песме које данас снима већина мојих колега су једно велико с*ање! То мислим јер више немате где да чујете квалитетну песму, певачи снимају по принципу "дај шта даш" само да би правили промоције и да их касније неко зове у емисије. Тако опстају и тако се труде да буду актуелни. Не радим по том принципу. Раније кад сам снимао песме, месецима сам само слушао те демо-материјале да видим да ли ће све да ми легне. Причам о мелодији и тексту, па тек онда уђем у студио да снимам - рекао је Митар и додао:

- Раније се знало ко пише добре текстове. Прода их за добре паре, али знате да сте добили песму за сва времена. Данас немате од кога да купите леп текст и мелодију, зато нема хитова као што су били. Млађе колеге највише певају моје старе песме. Оне су хитови које знају све генерације и ту се узме добар бакшиш. Немам ништа против, само нек се ради. Мени је то на неки начин добра реклама!

Мирић сам за себе каже да је велика звезда и да је и данас тражен на слављима као и раније: 

- Нећу да будем лажно скроман, али кад погледам своју каријеру, могу да кажем да сам у топ три певача на нашим просторима. Велика сам звезда, нећу да лажем, а то кажу и моји фанови! Тражен сам и данас исто као раније, само што сам успорио темпо. Више се бавим стварима које ме приватно занимају, мимо естраде, и бирам где ћу и када да певам. То ваљда сваки певач себи може да приушти кад дође у неке године и кад иза себе има велику каријеру. Кад сам ја у питању, резултати и бројке говоре више од речи. Нисам певач који од себе прави звезду вештачки, а знамо сви да на естради има таквих. Морам мало више да певам по Београду, видим да се публика баш ужелела.

 

(Република) 

БОНУС ВИДЕО: