Новак Ђоковић освојио је 24. гренд слем титулу у каријери. У финалу УС опена победио је Данила Медведева (6:3, 7:6, 6:3). Била је то 10. победа против руског играча и тако је исписао нове странице историје. Онда је то посветио Кобију Брајанту!

Када се завршио меч, прво се поздравио са својом породицом, загрлио је ћерку Тару и расплакао се, па је онда отишао до своје ложе и поздравио се са свима. Онда се вратио до клупе, скинуо мајицу у којој је играо и обукао једну посебну, ону на којој је његова слика са Кобијем. Пољубио је слику, а онда подигао руке у вис.

Алузија је јасна, Брајант је у каријери у Лејкерсима носио број 24 и управо је то била посвета за њега. Они су били пријатељи, причао је Србин више пута како су му Кобијеви савети много значили, плакао је када је он преминуо. Сада је ово за легенду.

- Када сам правио ову мајицу, размишљао сам шта бих могао да урадим. Пре око седам дана сам дошао на ову идеју, никоме нисам рекао за то до тада. Тек таа замолио сам људе у тиму да ми помогну - казао је Новак.

Фото: Профимедиа

 

 

Затим је причао додатно о Брајанту. "Коби ми је био близак пријатељ. Често смо причали о његовом менталитету. Када је био повређен, причао ми је о том повратку, како се вратити на врхунац. Био је један од људи са којима сам често причао о томе, био је ту да ми помогне. Погодила ме је његова смрт, он је носио дрес са бројем 24 и хтео сам на симболичан начин да му се захвалим", рекао је Новак.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".