Novak Đoković osvojio je 24. grend slem titulu u karijeri. U finalu US opena pobedio je Danila Medvedeva (6:3, 7:6, 6:3). Bila je to 10. pobeda protiv ruskog igrača i tako je ispisao nove stranice istorije. Onda je to posvetio Kobiju Brajantu!

Kada se završio meč, prvo se pozdravio sa svojom porodicom, zagrlio je ćerku Taru i rasplakao se, pa je onda otišao do svoje lože i pozdravio se sa svima. Onda se vratio do klupe, skinuo majicu u kojoj je igrao i obukao jednu posebnu, onu na kojoj je njegova slika sa Kobijem. Poljubio je sliku, a onda podigao ruke u vis.

Aluzija je jasna, Brajant je u karijeri u Lejkersima nosio broj 24 i upravo je to bila posveta za njega. Oni su bili prijatelji, pričao je Srbin više puta kako su mu Kobijevi saveti mnogo značili, plakao je kada je on preminuo. Sada je ovo za legendu.

- Kada sam pravio ovu majicu, razmišljao sam šta bih mogao da uradim. Pre oko sedam dana sam došao na ovu ideju, nikome nisam rekao za to do tada. Tek taa zamolio sam ljude u timu da mi pomognu - kazao je Novak.

Foto: Profimedia

 

 

Zatim je pričao dodatno o Brajantu. "Kobi mi je bio blizak prijatelj. Često smo pričali o njegovom mentalitetu. Kada je bio povređen, pričao mi je o tom povratku, kako se vratiti na vrhunac. Bio je jedan od ljudi sa kojima sam često pričao o tome, bio je tu da mi pomogne. Pogodila me je njegova smrt, on je nosio dres sa brojem 24 i hteo sam na simboličan način da mu se zahvalim", rekao je Novak.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".